Stir fry possua riisillä
20min
4
Keskitaso
Ainekset
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun marinoitu lihasuikale 400 g
- 1 rkl öljyä paistamiseen
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 1 kpl punaista paprikaa
- 1 kpl keltaista paprikaa
- 200 g herkkusieniä
- 150 g varsiparsakaalia
- 100 g sokeriherneitä
Kastike
- 2 rkl soijakastiketta
- 3 rkl ruokosokeria
- 1 dl vettä
- 0.5 kpl kanaliemikuutiota
- 2 tl maissitärkkelystä
- 1 rkl seesamiöljyä
Lisäksi
- 3 dl basmatiriisiiä
- 0.5 dl suolapähkinöitä
- 2 kpl kevätsipulin vartta
Ohje
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Halkaise paprikat ja poista siemenet. Leikkaa paprikat suikaleiksi. Viipaloi herkkusienet. Leikkaa varsiparsakaalit muutamana osaan. Leikkaa sokeriherneet puoliksi.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään kulhossa.
Kuumenna isossa paistinpannussa tai wokpannussa öljy ja paista liha kauniin väriseksi. Lisää kaikki kasvikset ja paista 3–5 minuuttia. Lisää päälle kastike ja anna hautua hetki.
Hienonna kevätsipuli.
Viimeistele suolapähkinöillä ja hienonnetulla kevätsipulilla. Tarjoa Stir fry possu keitetyn riisin kanssa ja viimeistele annos suolapähkinöillä ja kevätsipulilla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 450 g | |
---|---|---|
Energia | 633 kJ / 151 kcal | 2848 kJ / 680 kcal |
Rasva | 6.9 g | 31 g |
- josta tyydyttynyttä | 1.4 g | 6.2 g |
Hiilihydraatit | 16 g | 71.9 g |
- josta sokereita | 4.4 g | 19.9 g |
Proteiini | 6 g | 25 g |
Ravintokuitu | 1.3 g | 6 g |
Suola | 0.8 g | 3.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.