Siirry sisältöön
Stir fry possua riisillä

Stir fry possua riisillä

Maatiaispossun marinoitu lihasuikale 400 g

20min

4

Keskitaso

Tämä aasialaistyyppinen stir fry valmistuu helposti Maatiaispossun marinoiduista lihasuikaleista ja tuoreista kasviksista. Kuuman pannun ja nopean kypsennyksen ansiosta kasvikset pysyvät rapeina, ja herkullinen kastike kruunaa kokonaisuuden.

Ainekset

Kastike
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 3 rkl ruokosokeria
  • 1 dl vettä
  • 0.5 kpl kanaliemikuutiota
  • 2 tl maissitärkkelystä
  • 1 rkl seesamiöljyä
Lisäksi
  • 3 dl basmatiriisiiä
  • 0.5 dl suolapähkinöitä
  • 2 kpl kevätsipulin vartta

Ohje

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Halkaise paprikat ja poista siemenet. Leikkaa paprikat suikaleiksi. Viipaloi herkkusienet. Leikkaa varsiparsakaalit muutamana osaan. Leikkaa sokeriherneet puoliksi.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään kulhossa.

Kuumenna isossa paistinpannussa tai wokpannussa öljy ja paista liha kauniin väriseksi. Lisää kaikki kasvikset ja paista 3–5 minuuttia. Lisää päälle kastike ja anna hautua hetki.

Hienonna kevätsipuli.

Viimeistele suolapähkinöillä ja hienonnetulla kevätsipulilla. Tarjoa Stir fry possu keitetyn riisin kanssa ja viimeistele annos suolapähkinöillä ja kevätsipulilla.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 450 g
Energia 633 kJ / 151 kcal 2848 kJ / 680 kcal
Rasva 6.9 g 31 g
- josta tyydyttynyttä 1.4 g 6.2 g
Hiilihydraatit 16 g 71.9 g
- josta sokereita 4.4 g 19.9 g
Proteiini 6 g 25 g
Ravintokuitu 1.3 g 6 g
Suola 0.8 g 3.5 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Kokkaa resepti vaiheittain

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle