Grillaus on yksi kesän kohokohdista

Grillaaminen kuuluu olennaisena osana Suomen kesään, joskin kaikkein vannoutuneimmat harrastajat grillaavat toki vuoden ympäri. Parhaimmalta grilliruoka maistuukin hyvässä seurassa, oli sää millainen tahansa.

Myös meillä Snellmanilla grillaaminen on luonnollisesti lähellä sydäntä. Tälle sivulle olemme koonneet inspiroivia grilliruokareseptejä ja vinkkejä, joilla grillaaminen onnistuu taatusti. Kaiva siis grilli esiin ja aloita menun suunnittelu helposti näillä grilliresepteillä!

Grilliruokaa: lihaa, lisukkeita ja kastikkeita

Grilliruoka

Mehevät lihat, rapeat kasvikset ja monipuoliset lisukkeet, grillimakkaroita tietenkään unohtamatta, ovat grilliruokaa parhaimmillaan. Ohesta löydät meidän Snellmanilaisten hyväksi testaamia grillausreseptejä, lisukkeita, kastikkeita ja marinadeja. Kokoa mieleisesi grillimenu ja nauti kesästä!

Grilliruokia isoon nälkään

Grilliruoan Lisukkeet

Grilliruoan lisukkeita suunnitellessa kannattaa miettiä, kuinka paljon aikaa lisukkeen valmistamiseen on. Reseptivalikoimastamme löytyy sekä vain muutamassa minuutissa valmistuvia lisukkeita kuin myös annoksia, jotka kaipaavat esimerkiksi maustumiseen useamman tunnin.

Grillauskastikkeet

Grilliruokaa voi muunnella helposti oman maun mukaan, sillä erilaisia grillikastikkeita ja grillimarinadeja on olemassa niin paljon kuin kokkejakin. Toisella maistuu tulisempi ruoka ja joku vannoo kesästä toiseen pelkän makkaran ja sinapin nimeen. 

Grillimarinadit ja mausteet

Perinteinen tapa maustaa ja mureuttaa grillattava liha on käyttää erilaisia marinadeja. Vähemmän sotkuinen maustamistapa on ns. dry rub -menetelmä eli kuivamausteseoksen hierominen lihan pintaan.

Käärittäisiinkö ympärille vielä vähän pekonia?

Ympärille kietaistu pekonikääre tekee ruoasta kuin ruoasta vielä siivun verran herkullisempaa. Klassisia pekonisia grilliruokia ovat tietysti ainakin pekoniin käärityt herkkusienet ja pekoniparsat, mutta kannattaa kokeilla pekonin yhdistämistä myös esimerkiksi uusiin perunoihin ja kokonaisiin maissintähkiin.

Kokosimme yhteen yli 20 herkullista ohjetta pekonin ystäville käteväksi e-kirjaksi. Lataa ilmainen pdf offline-käyttöä tai tulostamista varten!

Lataa täältä

tutustu grillituotteisiimme

Valmistamme täällä Pietarsaaressa laajan valikoiman erilaista grillattavaa aivan kuin tekisimme ne itsellemme. Kaikki liha tulee omilta perhetiloiltamme, joilla eläimiä kasvatetaan ilman geenimuunneltua rehua.

Grillausvinkkejä