Marinoitu punasipuli
1h 10min (josta aktiivista 10min)
4
Helppo
Ainekset
Marinoitu punasipuli
- 2 kpl isoa punasipulia
- 1 dl punaviinietikkaa
- 2 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- 2 rkl öljyä
- 0.25 tl mustapippuria
Ohje
Kuori ja leikkaa sipulit renkaiksi. Asettele sipulit kulhoon tai purkkiin.
Mittaa kattilaan punaviinietikka, sokeri ja suola. Kiehauta seos ja kaada punasipulien päälle.
Lisää purkkiin myös öljy sekä mustapippuri ja sekoita hyvin. Anna marinoitua vähintään tunti, mutta mielellään yön yli.
Vinkkejä
Kokeile marinoitua punasipulia esimerkiksi Steet food hampurilaisen, hodarien välissä tai lisää valmiiksi herkulliseen kanabowliin vielä viimeinen silaus.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 80 g | |
---|---|---|
Energia | 463 kJ / 111 kcal | 371 kJ / 89 kcal |
Rasva | 7.1 g | 5.7 g |
- josta tyydyttynyttä | 0.5 g | 0.4 g |
Hiilihydraatit | 10.2 g | 8.2 g |
- josta sokereita | 8.8 g | 7.1 g |
Proteiini | 1 g | 1 g |
Ravintokuitu | 1.5 g | 1.2 g |
Suola | 1.5 g | 1.2 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.