Siirry sisältöön
Marinoitu punasipuli

Marinoitu punasipuli

1h 10min (josta aktiivista 10min)

4

Helppo

Marinoidut punasipulit ovat oikein pirteä lisuke esimerkiksi grillatulle lihalle. Marinoidut punasipulit sopivat loistavasti myös hampurilaisten kanssa. Näitä valmistaessa kannattaa huomioida se seikka, että niiden on syytä marinoitua vähintään tunti tai jopa yön yli ennen tarjoilua.

Ainekset

Marinoitu punasipuli
  • 2 kpl isoa punasipulia
  • 1 dl punaviinietikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl öljyä
  • 0.25 tl mustapippuria

Ohje

Kuori ja leikkaa sipulit renkaiksi. Asettele sipulit kulhoon tai purkkiin.

Mittaa kattilaan punaviinietikka, sokeri ja suola. Kiehauta seos ja kaada punasipulien päälle.

Lisää purkkiin myös öljy sekä mustapippuri ja sekoita hyvin. Anna marinoitua vähintään tunti, mutta mielellään yön yli.

Vinkkejä

Kokeile marinoitua punasipulia esimerkiksi Steet food hampurilaisen, hodarien välissä tai lisää valmiiksi herkulliseen kanabowliin vielä viimeinen silaus.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 80 g
Energia 463 kJ / 111 kcal 371 kJ / 89 kcal
Rasva 7.1 g 5.7 g
- josta tyydyttynyttä 0.5 g 0.4 g
Hiilihydraatit 10.2 g 8.2 g
- josta sokereita 8.8 g 7.1 g
Proteiini 1 g 1 g
Ravintokuitu 1.5 g 1.2 g
Suola 1.5 g 1.2 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Kokkaa resepti vaiheittain

Katso koko reseptivideo

Kokeile esim. näissä resepteissä

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle