Siirry sisältöön
Makkarat

Makkarat

Makkara on merkittävässä roolissa suomalaisessa ruokakulttuurissa. Ja niinpä sillä on erityinen paikka myös meidän sydämissämme. Me nimittäin haluamme, että jokaisella on mahdollisuus valita makkara, jossa on enemmän lihaa ja vähemmän lisäaineita. Erinomaista makua unohtamatta.

Makkara on tärkeä osa Snellmanin tarinaa

Makkara on varmasti monille yksi tunnetuimmista tuotteistamme. Ja itse asiassa makkara oli myös se, mistä koko Snellmanin tarina alun perin sai alkunsa. Olipa yrityksen nimikin alunperin Snellmanin Liha ja Makkara, kun veljekset Kurt ja Lars vuonna 1951 yrityksen pystyyn laittoivat. Vuosien varrella tuotevalikoima on laajentunut runsaasti, mutta edelleen makkara on meille Pietarsaaressa erityinen ylpeyden aihe.

Miksi makkara on meille tärkeä?

Makkara on yksi suomalaisten ikisuosikeista. Makkara on olennainen osa kesää. Makkara herättää taatusti myös muistoja. Etkö voikin kuvitella, miltä tuoksuu grillissä tirisevä tai nuotilla kepin nokassa paistuva makkara?

makkara snellman

Ja yksinkertaisesti, koska makkara on niin merkittävässä roolissa suomalaisessa ruokakulttuurissa, on sillä erityinen paikka myös meidän sydämissämme. Me nimittäin haluamme, että jokaisella on mahdollisuus valita makkara, jossa on enemmän lihaa ja vähemmän lisäaineita, erinomaista makua unohtamatta.

Makkara, nakki vai lenkki?

Puhekielessä makkara on yleisnimitys, jolla voidaan tarkoittaa niin grillimakkaraa, nakkia, lenkkimakkaraa kuin vaikkapa leivän päälle laitettavaa leikkelemakkaraakin. Meillä Snellmanilla jokainen edellä mainittu makkara sisältyy valikoimiin ja ne valmistetaan aina samojen hyväksi havaittujen periaatteiden mukaisesti.

hyvä makkara

Miten valmistetaan hyvä makkara?

Kuten sanottua, mielestämme hyvä makkara sisältää paljon lihaa ja toisaalta mahdollisimman vähän lisäaineita. Omissa makkaroissamme käytämme suomalaista possun- ja naudanlihaa omilta perhetiloiltamme, joilla eläimet ruokitaan ilman geenimuunneltua rehua.

Kaikki makkaroidemme liha leikataan ammattitaitoisten lihanleikkaajiemme toimesta käsin. Koneellisesti luista eroteltua lihaa eli niin sanottu prässilihaa emme makkaroihin tai muihinkaan tuotteisiimme käytä. Ja mielestämme aidosti lihaisa makkara sisältää nimenomaan lihaa, ei esimerkiksi kamaraa eli siannahkaa.

Ja mitä lisäaineisiin tulee, jokainen Herra Snellmanin makkara valmistetaan täysin ilman natriumglutamaattia ja lisättyä fosfaattia. All Natural -makkarat ovat lisäksi täysin lisäaineettomia.

Makkara on monipuolinen herkku

Makkara liittyy monen mielessä varmasti erottamattomasti grillaukseen. Siitä huolimatta makkara on monipuolinen raaka-aine myös keittiössä. Makkara soveltuu keittojen ja kastikkeiden lisäksi myös vaikkapa pataruokiin. Kun perinteisen grillimakkaran rinnalle otetaan myös nakit, lenkkimakkarat ja mausteiset makkarat, on mahdollisuuksien määrä lähes rajaton. Mikäli makkara on sinunkin suosikkisi ja haluat kokeilla sitä ruoanlaitossa, suosittelemme selaamaan läpi Herra Snellmanin makkarareseptit.

Makkararunoja – Korvdikter

Kaikkien aikojen ensimmäinen suomalainen makkararunokirja – 30 suomalaisten ja grillimakkaran herkän herkullisesta suhteesta kertovaa runoelmaa!