Siirry sisältöön
Arkiruoka

Arkiruoka

Arkiruoka ei tarkoita tylsää ruokaa! Paras arkiruoka valmistuu helposti, mielellään edullisesti ja pienestä määrästä eri aineksia, mutta vie silti kielen mennessään.

Hyvää arkiruokaa ovat ennen kaikkea nopeasti valmistuvat ruoat kuten pastatlämpimät leivät ja munakkaat. Toisaalta varsin kätevää ja ennen kaikkea riittoisaa arkiruokaa ovat myös monet keitot ja uunissa haudutettavat pataruoat; vaikka niiden valmistusaika tapaakin olla pidempi, palkkioksi vaivasta saa kätevästi tähteitä seuraaville päiville lämmitettäväksi.

Koska hyviä arkiruokareseptejä on laidasta laitaan, päätimme jakaa omat suosikkimme alla oleviin ryhmiin. Tutustu Herra Snellmanin parhaisiin arkiruokasuosituksiin ja löydä uusia ideoita arjen kokkailuun!

Suosituimmat arkiruokareseptit

Arkiruokareseptien top 10:

Kokosimme näistä ja muista suosituimmista arkiruokaresepteistä myös kätevän sähköisen reseptikirjan, voit ladata sen ilmaiseksi pdf-muodossa (ja halutessasi myös tulostaa) täältä.

HELPPO ARKIRUOKA – KOKKAA VAIN MUUTAMASTA AINEKSESTA!

Usein arjessa parhaita reseptejä ovat sellaiset, jotka valmistuvat helposti vain muutamasta eri aineksesta. Kokkailuun tarvittava ostoslista ei saa olla niin pitkä, että stressi iskee pintaan jo ostoslistaa tehdessä! Helppo arkiruoka valmistuu ennen kaikkea sellaisista aineksista, joita usein löytyy muutenkin keittiön kaapeista.

Top 10 suosituksemme helppoon arkiruokaan:

Lisää reseptejä helppoon arkiruokaan löytyy täältä.

Nopea arkiruoka

Nopeasti valmistuvat ruoat ovat kiireisen arjen pelastajia. Akuutin nälkäkiukun ajaa pois pikainen pasta, äkkiä paistettu munakas tai nopeasti kasattu ruokaisia salaatti.

Arjen kiireisessä kokkailussa valttia ovat etenkin nopeasti kypsyvä pasta ja lihapuolella jauheliha, makkarat ja nakit. Vieläkin nopeammin hyvää arkiruokaa voi loihtia valmiiksi kypsistä lihatuotteista ja leivistä: leikkeleistä ja kebab– ja kanalastuista syntyy helposti monenlaisia herkullisia lämpimiä leipiä street food -henkisiä wrappeja ja pikapizzoja. Nopeaa arkiruokaa helpoimmillaan!

Lisää reseptejä nopeaa arkiruokaa varten löytyy täältä.

RUOKAA MONEKSI PÄIVÄKSI

Myös haudutettavat pataruoat ja keitot voivat olla helppoa arkiruokaa parhaimmillaan. Sen minkä niissä menettää nopeudessa saa monin verroin takaisin helppoudessa ja maukkaudessa. Eikä pidempi valmistusaika toki ole ongelma eikä mikään esimerkiksi etätyöpäivää kotona tekeville – mikäs sen mukavampaa kuin kasvatella ruokahalua uunissa tai kattilassa hautuvan ruoan tuoksussa!

Uunissa on myös helppo valmistaa kerralla isompi satsi ruokaa, niin että syötävää riittää useammalle päivälle. Näin arki sujuu mutkattomasti ruokailujen osalta. Ja onhan mm. paistinpannulla lämmitetty makaronilaatikko eittämättä arkiruokaa parhaimmillaan.

Halpaa ruokaa moneksi päiväksi tarjoavat esimerkiksi nämä reseptit (tarvittaessa tuplaa reseptin ainesosien määrät):

SUOLAISTA NAPOSTELTAVAA ARJEN HERKUTTELUUN

Sohva, leffa ja suolainen naposteltava on lyömätön yhdistelmä pitkän työpäivän päätteeksi. Silloin tällöin arjessakin on paikallaan antautua pieneen herkutteluun. Erinomaista suolaista naposteltavaa pieneen ja isompaankin nälkään tarjoavat esimerkiksi nämä reseptit:

Lisää pikkusuolaisten reseptejä löytyy täältä.

ARJESTA JUHLAA – RAVINTOLARUOKAA KOTONA

Toisinaan arjessakin kaipaa ruokaa, joka on valmistettu aivan viimeisen päälle. Ikävä kyllä kotiin noudettu tai tilattu ravintolaruoka ei useinkaan kuljetuksen jäljiltä ole enää parhaimmillaan. Tarttumalla kauhanvarteen itse voi hyvinkin saavuttaa paremman lopputuloksen, kunhan ruoanlaittoon ja aterian suunnitteluun vain on himpun verran aikaa uhrattavaksi. Uskalla siis rohkeasti olla oman keittiösi huippukokki! Ravintolatason ruokaa kotona tarjoavat mm. nämä reseptit:

KAIKKI ARKIRUOKARESEPTIT