Siirry sisältöön
Lasagnekeitto

Lasagnekeitto

Kunnon naudan jauheliha 10 % 400 g

4

15min työaika | 30min kokonaisaika

Helppo

Herkullista lasagnea helpon ja nopean keiton muodossa! Tätä voisi kutsua myös one-pot-lasagneksi, sillä kaikki ainekset laitetaan samaan kattilaan ja keitetään kypsäksi. Tomaattiseen lasagnekeittoon tulee kotimaista Kunnon naudan jauhelihaa, ja se viimeistellään ranskankermalla ja tuoreilla kirsikkatomaateilla.

Ainekset

  • 1 kpl Snellman Kunnon naudan jauheliha 10 % 400 g
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 kpl sipulia
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl basilikaa
  • 1.5 tl punaista chilirouhetta
  • 1 kpl tölkki tomaattimurskaa (á 400 g)
  • 1 l vettä
  • 2 kpl lihaliemikuutiota
  • 8 kpl lasagnelevyä
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria myllystä
Lisäksi
  • 150 g ranskankermaa
  • 100 g kirsikkatomaatteja
  • tuoretta basilikaa

Ohje

Kuori ja hienonna sipulit.

Laita kattilaan oliiviöljyä ja ruskista jauhelihaa hetki.

Lisää sipulit kattilaan jauhelihan joukkoon ja jatka paistamista, kunnes sipuli on pehmentynyt.

Lisää tomaattipyree, oregano, basilika ja chilirouhe. Kaada joukkoon tomaattimurska ja lihaliemi. Sekoita ja anna kiehahtaa.

Murenna lasagnelevyt kattilaan. Sekoita ja anna kiehua kannen alla hiljalleen poreillen 12–15 minuuttia, kunnes pasta on kypsää. Mausta keitto suolalla ja mustapippurilla.

Puolita kirsikkatomaatit. Viimeistele keitto ranskankermalla, kirsikkatomaateilla ja basilikalla.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 500 g
Energia 403 kJ / 97 kcal 2016 kJ / 483 kcal
Rasva 5.3 g 26.7 g
- josta tyydyttynyttä 2.6 g 12.9 g
Hiilihydraatit 6.4 g 32.1 g
- josta sokereita 1.6 g 8.1 g
Proteiini 5 g 27 g
Ravintokuitu 0.6 g 3 g
Suola 0.7 g 3.5 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Kokkaa resepti vaiheittain

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle