Pannulasagne
35min (josta aktiivista 20min)
4
Helppo
Ainekset
- 1 kpl Snellman Kunnon naudan jauheliha 10 % 400 g
- 1 kpl sipulia
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 tl oreganoa
- 1 tl timjamia
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 2 kpl tölkki tomaattimurskaa (á 400 g)
- 2 dl vettä
- 2 rkl lihafondia
- 8 kpl lasagnelevyä
- 200 g Ricottajuustoa
- 0.5 kpl ruukkua basilikaa
- 150 g kirsikkatomaatteja
- mustapippuria myllystä
Ohje
Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy korkeareunaisessa pannussa ja ruskista jauheliha.
Lisää sipulit ja jatka paistamista vielä 2 minuuttia tai kunnes sipuli on pehmeää. Mausta oreganolla, timjamilla, suolalla ja pippurilla.
Kaada pannulle tomaattimurska, vesi ja fondi. Keitä kannen alla pari minuuttia.
Riko lasagnelevyt muutamaan osaan ja upota ne kastikkeeseen. Peitä kannella ja anna kiehua kevyesti poreillen noin 15–20 minuuttia. Sekoita välillä kypsennyksen aikana. Tarkista pastan kypsyys.
Lusikoi pinnalle ricottajuusto ja pyöräytä kevyesti lusikalla, jotta ricottajuusto sekoittuu hieman lasagneen.
Puolita kirsikkatomaatit ja lisää pannulle. Viimeistele pannulasagne tuoreella basilikalla. Rouhi pinnalle mustapippuria.
Vinkkejä
Pannulasagnen tavoin kätevästi yhdessä kattilassa valmistuu myös lasagnekeitto. Katso resepti täältä!
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 450 g | |
---|---|---|
Energia | 418 kJ / 100 kcal | 1881 kJ / 449 kcal |
Rasva | 4.4 g | 19.8 g |
- josta tyydyttynyttä | 1.8 g | 8.2 g |
Hiilihydraatit | 7.8 g | 35 g |
- josta sokereita | 2.2 g | 9.9 g |
Proteiini | 7 g | 30 g |
Ravintokuitu | 1.1 g | 5.1 g |
Suola | 0.7 g | 3.1 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.