Hoppa till innehållet
Lasagnesoppa

Lasagnesoppa

Malet kött av nöt 10 % 400 g

4

15min tillagningstid | 30min total tid

Lätt

Den utsökta smaken av lasagne i form av en enkel och smidig soppa! Vi kan också kalla den för en one pot lasagne, eftersom alla ingredienser läggs i samma gryta och kokas tills det hela är klart. Lasagnesoppan med nyanser av tomat görs på Riktigt inhemskt malet kött av nöt. Crèmefraiche och färska körsbärstomater garanterar en klockren finish!

Ingredienser

  • 1 pkt Snellman Malet kött av nöt 10 % 400 g
  • 1 msk olivolja
  • 1 lök
  • 2 vitlökslyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk basilika
  • 1.5 tsk röd chilipulver
  • 1 burk av tomatkross (á 500 g)
  • 1 l vatten
  • 2 buljongtärning
  • 8 lasagneskivor
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar från kvarn
Dessutom
  • 150 g crème fraiche
  • 100 g körsbärstomat
  • färsk basilika

Instruktioner

Skala och finhacka löken.

Lägg olivolja i en kastrull och bryn köttet lätt. Lägg löken i kastrullen och fortsätt steka tills löken mjuknat.

Tillsätt tomatpuré, oregano, basilika och krossad chili. Häll ännu i krossade tomater och buljong.

Rör om och låt koka upp.

Smula lasagneskivorna i kastrullen. Rör om och låt puttra lugnt under lock i 12–15 minuter tills pastan mjuknat. Krydda soppan med salt och svartpeppar.

Halvera körsbärstomaterna. Tomaterna, crèmefraiche och basilika sätter pricken över i:et!

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 500 g
Energi 403 kJ / 97 kcal 2016 kJ / 483 kcal
Fett 5.3 g 26.7 g
- varav mättat fett 2.6 g 12.9 g
Kolhydrat 6.4 g 32.1 g
- varav sockerarter 1.6 g 8.1 g
Protein 5 g 27 g
Fiber 0.6 g 3 g
Salt 0.7 g 3.5 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan