Siirry sisältöön
Kevyt lasagnekeitto

Kevyt lasagnekeitto

Kunnon naudan paistijauheliha 7 % 400 g

4

15min työaika | 30min kokonaisaika

Helppo

Herkullinen kattilallinen lempiherkkua keiton muodossa! Tämä lasagnekeitto on helppo valmistaa ja lisäksi se on yllättävän kevyttä. Runsaasti tomaattia, täysjyväpastaa, naudan paistijauhelihaa ja päälle nokare raikasta jugurttia. Annoksella on myös sydänmerkki.

Ainekset

  • 1 kpl Snellman Kunnon naudan paistijauheliha 7 % 400 g
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 kpl sipulia
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl basilikaa
  • 1.5 tl punaista chilirouhetta
  • 2 kpl tölkki tomaattimurskaa (á 500 g)
  • 0.5 l vettä
  • 2 kpl lihaliemikuutiota
  • 8 kpl täysjyvälasagnelevyä tai muuta pastaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria myllystä
Lisäksi
  • 100 g turkkilaista jogurttia (kevyt, rasvaa 3,5 %)
  • 100 g kirsikkatomaatteja
  • tuoretta basilikaa

Ohje

Kuori ja hienonna sipulit.

Laita kattilaan oliiviöljyä ja ruskista jauhelihaa hetki.

Lisää sipulit kattilaan jauhelihan joukkoon ja jatka paistamista, kunnes sipuli on pehmentynyt.

Lisää tomaattipyree, oregano, basilika ja chilirouhe. Kaada joukkoon tomaattimurska ja lihaliemi. Sekoita ja anna kiehahtaa.

Murenna lasagnelevyt kattilaan. Sekoita ja anna kiehua kannen alla hiljalleen poreillen 12–15 minuuttia, kunnes pasta on kypsää. Mausta keitto suolalla ja mustapippurilla.

Puolita kirsikkatomaatit. Viimeistele keitto paksulla jugurtilla, kirsikkatomaateilla ja basilikalla.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 500 g
Energia 324 kJ / 77 kcal 1618 kJ / 386 kcal
Rasva 2.7 g 13.3 g
- josta tyydyttynyttä 1 g 5 g
Hiilihydraatit 6.8 g 34.2 g
- josta sokereita 2.6 g 12.8 g
Proteiini 6 g 28 g
Ravintokuitu 1.6 g 8.1 g
Suola 0.7 g 3.3 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle