Kevyt lasagnekeitto
30min (josta aktiivista 15min)
4
Helppo
Ainekset
- 1 kpl Snellman Kunnon naudan paistijauheliha 7 % 400 g
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 kpl sipulia
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 1 tl oreganoa
- 1 tl basilikaa
- 1.5 tl punaista chilirouhetta
- 2 kpl tölkki tomaattimurskaa (á 500 g)
- 0.5 l vettä
- 2 kpl lihaliemikuutiota
- 8 kpl täysjyvälasagnelevyä tai muuta pastaa
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria myllystä
Lisäksi
- 100 g turkkilaista jogurttia (kevyt, rasvaa 3,5 %)
- 100 g kirsikkatomaatteja
- tuoretta basilikaa
Ohje
Kuori ja hienonna sipulit.
Laita kattilaan oliiviöljyä ja ruskista jauhelihaa hetki.
Lisää sipulit kattilaan jauhelihan joukkoon ja jatka paistamista, kunnes sipuli on pehmentynyt.
Lisää tomaattipyree, oregano, basilika ja chilirouhe. Kaada joukkoon tomaattimurska ja lihaliemi. Sekoita ja anna kiehahtaa.
Murenna lasagnelevyt kattilaan. Sekoita ja anna kiehua kannen alla hiljalleen poreillen 12–15 minuuttia, kunnes pasta on kypsää. Mausta keitto suolalla ja mustapippurilla.
Puolita kirsikkatomaatit. Viimeistele keitto paksulla jugurtilla, kirsikkatomaateilla ja basilikalla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 500 g | |
---|---|---|
Energia | 324 kJ / 77 kcal | 1618 kJ / 386 kcal |
Rasva | 2.7 g | 13.3 g |
- josta tyydyttynyttä | 1 g | 5 g |
Hiilihydraatit | 6.8 g | 34.2 g |
- josta sokereita | 2.6 g | 12.8 g |
Proteiini | 6 g | 28 g |
Ravintokuitu | 1.6 g | 8.1 g |
Suola | 0.7 g | 3.3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.