Siirry sisältöön
Itsenäisyyspäivä

Itsenäisyyspäivä

Itsenäisyyspäivä merkitsee meille suomalaisille paljon ja juhlaan kuuluu tuoki myös juhlava ruoka. Niinpä kokosimme yhteen perinteisiä suomalaisia ruokia ja itsenäisyyspäivän arvokkaaseen henkeen sopivia juhlavampia vaihtoehtoja.

Itsenäisyyspäivän ruokia Herra Snellmanin tapaan

Kunnioitamme syvästi sotiemme veteraaneja ja olemme ylpeitä juuristamme. Varmasti juuri sen vuoksi itsenäisyyspäivän viettoon ei Suomessa liity riehakkaita paraateja tai ilotulituksia, tosin kuin maailmalla.

Meillä Suomessa itsenäisyyspäivä vietetään melko rauhallisissa merkeissä perhe- tai ystäväpiirissä. Koululaiset ympäri maan muistavat menneitä polvia laskemalla seppeleitä sankarihaudoille ja ylioppilaat osoittavat arvostuksensa sankarivainajille marssimalla soihtukulkueina suurimmissa Suomen kaupungeissa.

Linnanjuhlien seuraamisen lisäksi itsenäisyyspäivän ohjelmaan kuuluu monessa suomalaisessa perheessä sauna ja hyvä ruoka – yleensä vähän vielä parempaa, kuin mitä arkena syödään. Kokeile esimerkiksi Porsaan sisäfilee pekonikääreessä pippurikastikkeen tai klassikkoruoka linnapaistia.

Laadukas ja juhlava ruoka kuuluvat itsenäisyyspäivään. Lihaisten täytteiden osalta voi huoletta luottaa Herra Snellmanin laajaan valikoimaan.  

Kutsu siis vieraita kylään, aloita kokkailut, kata pöytä koreaksi, sytytä kynttilät ja pue päälle jotain hieman parempaa. Siitä on onnistunut itsenäisyyspäivä tehty.

Aloita itsenäisyyspäivän menun suunnittelu ja kokeile hyväksi havaitsemiamme itsenäisyyspäivän ruokia!