Osso bucoa ja hapankaalia

Osso bucoa ja hapankaalia 1

Pataruoat ovat siitä loistavia vaihtoehtoja, koska ne ovat niin kätevä valmistaa: heität vain ainekset pataan, laitat annoksen uuniin ja keksit itsellesi jotain mukavaa tekemistä, sillä välin kun ruoka hautuu. Pataruoka on siitä helppo vaihtoehto, että alkuvalmistelujen jälkeen pataruoka valmistuu kuin itsestään. Pataruoka on hyvä vaihtoehto myös sen vuoksi, että ne ovat usein edullisia ja riitoisia koko perheen ruokia. Pataruoka myös yleensä paranee seuraavana päivänä lämmitettäessä. Ota tästä testiin herkullinen pataresepti!

6

Ainekset

  • 4 naudan ossobuccoa
  • vehnäjauhoja
  • suolaa
  • mustapippuria
  • öljyä ja voita ruskistamiseen
Lisäksi:
  • 1 kg hapankaalia
  • 3 dl valkoviiniä
  • 2 dl smetanaa
  • 100 g pippurimetvurstia
  • 2 oksaa rosmariinia

Tee näin

  1. 6-8 annosta
  2. Kuumenna uuni 150 asteeseen
  3. Leikkaa saksilla tai vetisellä muutamia viiltoja lihan reunaan, jotta liha ei käpristy paistettaessa. Kääntele viipaleet vehnäjauhoissa, jotka olet maustanut suolalla ja pippurilla. Ruskista osso buco -viipaleet pannulla tai padassa öljyn ja voin seoksessa
  4. Kiehauta hapankaali ja valkoviini keskenään. Lisää joukkoon smetana
  5. Pane uunivuoan pohjalle puolet hapankaalista. Asettele lihapalat hapankaalipedille. Ripottele päälle tuoretta rosmariinia ja metvurstiviipaleita. Peitä liha lopulla hapankaalilla ja mausta vielä rosmariinilla
  6. Anna padan muhia noin kolme tuntia 150-asteisessa uunissa. Tarjoa pataa keitettyjen perunoiden kanssa.
Keitto- pata- ja kastikeliha

“Nämä meidän keitto- pata- ja kastikelihat vaatiikin sitten reilusti pidemmän kypsennysajan, mutta kyllä se lopputulos on odottamisen väärti. Ja kaikki nämäkin me tehdään tietenkin tuoreesta suomalaisesta ja vieläpä gm-vapaasta lihasta.”

Tore, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä