Ossobuco och surkål
6
Ingredienser
-
- 4 skivor Ossobuco
- vetemjöl
- salt
- svartpeppar
- olja och smör till bryning
- Dessutom
-
- 1 kg surkål
- 3 dl vitt vin
- 2 dl smetana
- 100 g pepparmedvurst
- 2 kvistar rosmarin
Ossobuco och surkål — Gör så här
-
- 6-8 portioner
- Värm upp ugnen till 150 grader
- Skär några snitt i kanten på köttet med en sax eller en kniv så att köttet inte rullar ihop sig när det steks. Vänd skivorna i vetemjöl som du kryddat med salt och peppar. Bryn osso buco-skivorna i stekpannan i smör och oljeblandningen
- Koka upp surkålen och vitvinet. Blanda ner smetana
- Lägg hälften av surkålen i botten på ungsformen. Placera köttbitarna ovanpå surkålen. Strö över färsk rosmarin och medvurstskivorna. Täck slutligen köttet med surkål och krydda ännu med rosmarin
- Grädda grytan i cirka tre timmar i ugnen som är uppvärmd till 150 grader. Servera grytan med kokt potatis.
“De här köttsorterna kräver längre tillredningstid, men slutresultatet är minsann värt väntan. Och alla dessa gör vi förstås av färskt, finländskt och därtill gmo-fritt kött.”
Tore, produktutvecklare