Hoppa till innehållet
Ossobuco och surkål

Ossobuco och surkål

6

Ingredienser

  • 4 skivor Ossobuco
  • vetemjöl
  • salt
  • svartpeppar
  • olja och smör till bryning
Dessutom
  • 1 kg surkål
  • 3 dl vitt vin
  • 2 dl smetana
  • 100 g pepparmedvurst
  • 2 kvistar rosmarin

Instruktioner

6-8 portioner

Värm upp ugnen till 150 grader

Skär några snitt i kanten på köttet med en sax eller en kniv så att köttet inte rullar ihop sig när det steks. Vänd skivorna i vetemjöl som du kryddat med salt och peppar. Bryn osso buco-skivorna i stekpannan i smör och oljeblandningen

Koka upp surkålen och vitvinet. Blanda ner smetana

Lägg hälften av surkålen i botten på ungsformen. Placera köttbitarna ovanpå surkålen. Strö över färsk rosmarin och medvurstskivorna. Täck slutligen köttet med surkål och krydda ännu med rosmarin

Grädda grytan i cirka tre timmar i ugnen som är uppvärmd till 150 grader. Servera grytan med kokt potatis.

Farsdag Grytor Självständighetsdag

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan