Omenapossu

Omenapossu

Tässä Herra Snellmannin reseptissä maatiaispossun ulkofileestä tulee todella herkullinen ja murea, kun sen annetaan hautua uunissa ilman mitään kiirettä. Raikasta vivahdetta se saa uunivuoan reunoille sijoitettavista omenalohkoista ja haudutuksessa käytettävästä omenasiideristä. Kaveriksi maatiaispossun ulkofileelle sopii kuohkea perunamuusi ja haudutusliemestä keitettävä mehevä kastike.

Herra Snellmannin ulkofileet ovat aina 100 % suomalaista lihaa. Maatiaispossumme kasvatetaan suomalaisilla perhetiloilla täysin GM-vapaasti.

8

Ainekset

  • 1500 g Snellmanin maatiaispossun ulkofileetä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl pippuria
  • 1 tl fariinisokeri
  • 2 omenaa
  • 2 keltasipulia
  • tuoretta timjamia
  • 1 prk omenasiideriä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 dl ruokakermaa
  • maissitärkkelystä

Tee näin

  1. Ota liha pakkauksesta ja laita voideltuun vuokaan
  2. Mausta liha suolalla, pippurilla ja fariinisokerilla
  3. Levitä sipulisilppu ja omenalohkot vuokaan, koristele tuoreella timjamilla
  4. Kaada siideri vuokaan ja laita vuoka uuniin
  5. Anna lihan kypsyä 150 asteessa 1,5 tuntia
  6. Kun liha on kypsää, nosta se leikkuulaudalle ja peitä alumiinifoliolla, jotta se ei jäähdy sillä aikaa, kun teet kastikkeen. Lihasta kuin lihasta tulee mehukkaampaa, jos sen malttaa antaa levätä jonkin aikaa paistamisen jälkeen
  7. Survo omenalohkot ja sipuli haarukalla ja sekoita niin, että liemi uunivuoassa on tasaista. Sen jälkeen siivilöi liemi kattilaan
  8. Kuumenna liemi kattilassa kiehuvaksi ja murenna mukaan lihaliemikuutio. Mausta suolalla ja pippurilla, kermalla ja tuoreella timjamilla.
Fileet ja paistit

“Nämä meidän fileet ja paistit on suomalaista lihaa parhaimmillaan. Gm-vapaa liha tulee suoraan perhetiloilta tänne Pietarsaareen, missä se leikataan käsin. Ja vaihtoehtojakin löytyy moneen makuun.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä