Siirry sisältöön
Pääsiäinen

Pääsiäinen

Pääsiäinen on iloisen yhdessäolon ja herkuttelun aikaa. Pääsiäinen on yksi niistä juhlista, jolloin koko perhe kokoontuu yhteen nauttimaan maistuvasta ruoasta ja toistensa seurasta. Siksi makuhermoja hivelevä pääsiäisruoka näyttelee suurta roolia pääsiäisen juhlinnassa, muita perinteitä unohtamatta.

Pääsiäisruokia Herra Snellmanin tapaan

Pääsiäinen on tunnetusti rauhoittumisen aikaa ja siksi myös pääsiäisruokaa ei kannata valmistaa turhan kiireellä. Varaa siis itsellesi ja apujoukoillesi aikaa keskittyä pääsiäismenun valmistamiseen ja lopputulos on takuulla sen vaivan väärti. Pääsiäisruokaa huolelella valmistanut kokki kerää takuulla kiitosta koko pöytäseurueelta. Ja syystäkin, onhan nimittäin rakkaudella, huolella ja laadukkaista raaka-aineista valmistettu ateria yksi niistä elämän suurista iloista.

Monessa perheessä pääsiäismenun suunnittelu saatetaan aloittaa jo hyvissä ajoin ja ideoita herkulliseen pääsiäisruokaan haetaan jo pitkin kevättä. Meillä Snellmanilla pääsiäismenu ei sisällä niitä aivan perinteisimpiä pääsiäisruokia, mutta tarjoaa sitä vastoin mukavaa vaihtelua kevään juhlapöytään. Jälkiruoaksi meillä Snellmanilla hyväksi todetulle pääsiäismenulle sopivat vaikkapa herkulliset suklaamunat tai suomalaisten ikisuosikki: mämmi.

Pääsiäismenun reseptit on helppo muokata seurueen koon mukaan. Nappaa omaan pääsiäispöytääsi parhaiten soveltuvat pääsiäisruokareseptit tai yllätä perheesi ja ystäväsi valmistamalla koko näyttävä hieman normaalista poikkeavalla tavalla!