Siirry sisältöön

Mitä pääsiäisruokaa juhlapöytään?

Pääsiäismenun suunnittelu saatetaan perheissä aloittaa jo hyvissä ajoin ja pääsiäisruokaideoita hakea lehdistä ja Internetistä - mitä pääsiäisruokaa juhlapöytään katettaisiin tänä vuonna?

Pääsiäinen on yksi sekä kirkkokalenterin että ruokavuoden kohokohdista. Sen vuoksi pääsiäisruoka on tärkeä osa pääsiäisen juhlintaa. Pääsiäismenun suunnittelu saatetaan perheissä aloittaa jo hyvissä ajoin ja pääsiäisruokaideoita hakea lehdistä ja Internetistä – mitä pääsiäisruokaa juhlapöytään katettaisiin tänä vuonna?

Pääsiäisruokaa kauden kasviksilla

Pääsiäisenä on lupa syödä hyvin ja vähän herkutellakin: Suomessa pääsiäisruokiin kuuluvat oleellisesti mämmi ja suklaamunat. Makean lisäksi pääsiäispöytään katetaan usein lampaan-, naudan tai sianlihaa ja kauden vihreitä kasviksia. Kotia koristellaan pääsiäisenä mm. rairuoholla, narsisseilla, pajunkissoilla ja koivunoksilla, jotka kuvastavat kevääseen heräävää luontoa ja valoa, joka voittaa pimeyden. Pääsiäinen onkin juhla, joka tarjoaa sekä silmänruokaa että herkullista syötävää. Kuten juhlaperinteet yleensäkin, myös pääsiäisruokaperinteet eroavat perheittäin. Vaihtelu kuitenkin virkistää ja ainakin pääsiäismenu Herra Snellmanin tapaan pitää sisällään vähän vähemmän perinteisiä, mutta sitäkin maukkaampia makuja.

Herra Snellmanin valmiin pääsiäismenun lisäksi kokosimme alle liudan muita hyviä pääsiäisruokia, joista kokin on helppoa koota oman näköisensä pääsiäismenu. 

 

Pääsiäisruokaa Herra Snellmanin tapaan

Monessa perheessä perinteinen pääsiäisruoka on lammas, mutta sen liha ei välttämättä ole kaikkien suosikki. Mukavaa vaihtelua kevään juhlapöytään tarjoaakin pääsiäismenu Herra Snellmanin tapaan! Herra Snellmanin pääsiäismenu sisältää muun muassa raikkaita kinkku-parsakukkasia, kananmuna-pinaattimureketta ja mehevää täytettyä porsaan ulkofileetä. Yhteistyössä Satokausikalenterin kanssa olemme myös pyrkineet uudistamaan pääsiäisruokaa nostamalla reseptisivustolle reseptejä, jotka hyödyntävät kotimaisia kasviksia. Jos et ole jo ehtinyt kokeilla näitä myös Possusta parasta-lehdessä esiintyviä pääsiäisruokia, niin suosittelemme lämpimästi seuraavaa vahvaa kolmikkoa pyötään pääsiäisenä.

Jälkiruoaksi pääsiäismenuun sopivat makoisat suklaamunat. Herra Snellmanin pääsiäismenun lisäksi olemme koonneet alle muita maukkaita pääsiäisruokareseptejä, joista kokeilunhaluisten kokkien on helppo koota omat pääsiäismenunsa kevään juhlapyhiä silmällä pitäen.

Risotto

PÄÄSIÄISRUOKAA NAUDASTA

Nauta on juhlava raaka-aine, josta valmistat käden käänteessä myös hyvää pääsiäisruokaa. Nauta kypsyy nopeasti ja sopii monenlaisiin arki- ja juhlaruokiin pihveistä paisteihin. Myös jauhelihasta valmistetut ruokalajit maistuvat hyvin pääsiäisenä, kun tuunaat niitä kauden kasviksilla. Alta löydätkin toinen toistaan herkullisempia naudanlihareseptejä pääsiäismenua ajatellen. Katso lista läpi ja poimi talteen omat pääsiäisruokasuosikkisi:

Pääsiäisruokaa possusta

Snellmanin Maatiaispossu maistuu kesällä ja talvella ja on pääsiäisruokanakin mehevää. Monessa alle kokoamistamme pääsiäisruokaresepteistä possu valmistuu helposti uunissa ja saa seurakseen herkullisia kasviksia tai maukkaita hedelmiä. Selaa lista läpi ja kokoa oma pääsiäismenusi:

Ja muistathan myös, että voit liittyä Herra Snellmanin uutiskirjeen tilaajaksi vaivattomasti ja nopeasti. Uutiskirjeen kautta saat aina uusimmat, ajankohtaisimmat ja herkullisimmat ruokavinkit suoraan omaan sähköpostilaatikkoosi. Oli kyseessä sitten juhannus, joulu tai pääsiäinen – uutiskirjeen tilaajana olet aina ajan hermolla.