Siirry sisältöön
Mitä pääsiäisruokaa juhlapöytään? Kokoa pääsiäismenu yli 30 reseptistä!

Mitä pääsiäisruokaa juhlapöytään? Kokoa pääsiäismenu yli 30 reseptistä!

Pääsiäismenun suunnittelu saatetaan perheissä aloittaa jo hyvissä ajoin ja pääsiäisruokaideoita hakea lehdistä ja Internetistä - mitä pääsiäisruokaa juhlapöytään katettaisiin tänä vuonna?

Ruokaideoita Uutiset

Pääsiäinen on yksi sekä kirkkokalenterin että ruokavuoden kohokohdista. Sen vuoksi pääsiäisruoka on tärkeä osa pääsiäisen juhlintaa. Pääsiäismenun suunnittelu saatetaan perheissä aloittaa jo hyvissä ajoin ja pääsiäisruokaideoita hakea lehdistä ja Internetistä – mitä pääsiäisruokaa juhlapöytään katettaisiin tänä vuonna?

Pääsiäisruokaa kauden kasviksilla

Pääsiäisenä on lupa syödä hyvin ja vähän herkutellakin: Suomessa pääsiäisruokiin kuuluvat oleellisesti mämmi ja suklaamunat. Makean lisäksi pääsiäispöytään katetaan usein lampaan-, naudan tai sianlihaa ja kauden vihreitä kasviksia. Kotia koristellaan pääsiäisenä mm. rairuoholla, narsisseilla, pajunkissoilla ja koivunoksilla, jotka kuvastavat kevääseen heräävää luontoa ja valoa, joka voittaa pimeyden. Pääsiäinen onkin juhla, joka tarjoaa sekä silmänruokaa että herkullista syötävää. Kuten juhlaperinteet yleensäkin, myös pääsiäisruokaperinteet eroavat perheittäin. Vaihtelu kuitenkin virkistää ja ainakin pääsiäismenu Herra Snellmanin tapaan pitää sisällään vähän vähemmän perinteisiä, mutta sitäkin maukkaampia makuja. Herra Snellmanin valmiin pääsiäismenun lisäksi kokosimme alle liudan muita hyviä pääsiäisruokia, joista kokin on helppoa koota oman näköisensä pääsiäismenu. 

Pääsiäisruokaa Herra Snellmanin tapaan

Monessa perheessä perinteinen pääsiäisruoka on lammas, mutta sen liha ei välttämättä ole kaikkien suosikki. Mukavaa vaihtelua kevään juhlapöytään tarjoaakin pääsiäismenu Herra Snellmanin tapaan! Herra Snellmanin pääsiäismenu sisältää muun muassa raikkaita kinkku-parsakukkasia, kananmuna-pinaattimureketta ja mehevää täytettyä porsaan ulkofileetä. Jälkiruoaksi pääsiäismenuun sopivat makoisat suklaamunat. Herra Snellmanin pääsiäismenun lisäksi olemme koonneet alle muita maukkaita pääsiäisruokareseptejä, joista kokeilunhaluisten kokkien on helppo koota omat pääsiäismenunsa kevään juhlapyhiä silmällä pitäen.

Risotto

PÄÄSIÄISRUOKAA NAUDASTA

Nauta on juhlava raaka-aine, josta valmistat käden käänteessä myös hyvää pääsiäisruokaa. Nauta kypsyy nopeasti ja sopii monenlaisiin arki- ja juhlaruokiin pihveistä paisteihin. Myös jauhelihasta valmistetut ruokalajit maistuvat hyvin pääsiäisenä, kun tuunaat niitä kauden kasviksilla. Alta löydätkin toinen toistaan herkullisempia naudanlihareseptejä pääsiäismenua ajatellen. Katso lista läpi ja poimi talteen omat pääsiäisruokasuosikkisi:

Pääsiäisruokaa possusta

Snellmanin Maatiaispossu maistuu kesällä ja talvella ja on pääsiäisruokanakin mehevää. Monessa alle kokoamistamme pääsiäisruokaresepteistä possu valmistuu helposti uunissa ja saa seurakseen herkullisia kasviksia tai maukkaita hedelmiä. Selaa lista läpi ja kokoa oma pääsiäismenusi: