Naudanpaistikääryleet pekoni-pinaattitäytteellä

Naudanpaistikääryleet pekoni-pinaattitäytteellä

Ainutlaatuisen ohueksi leikattu Naudan ohuen ohut sisäpaisti on kuin tehty täytettäväksi. Tässä reseptissä 100 % suomalaisesta gm-vapaasta lihasta valmistetut ja täysin kalvottomiksi puhdistetut pihvit saavat sipulisen pekoni-pinaattitäytteen ja kokonaisuuden kruunaa pehmeän kermainen tomaattikastike.

4

Ainekset

  • 1 pkt Naudan ohuen ohutta sisäpaistia (n. 400 g)
  • 0.75 tl suolaa
  • 0.5 tl karkeaksi rouhittua valkopippuria
Täyte
  • 2 kevätsipulia
  • 1 pkt Snellman ylikypsää pekonia
  • 1 rs (50–80 g) ohutlehtistä pinaattia
  • 0.25 tl jauhettua muskottipähkinää
Paistamiseen
  • 2 rkl voita tai öljyä
Kastike
  • 2 dl vettä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1.5 dl kermaa tai ruokakermaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl ruokokidesokeria
Tarjoiluun
  • 1 ps (400–500 g) pariisinperunoita tai perunaröstejä, pakaste
  • öljyä
  • tuoreyrttiä maun mukaan
Maatiaispossun ohuen ohut filee 1

Tee näin

  1. Mausta Naudan ohuen ohuet sisäpaistiviipaleet suolalla ja valkopippurilla. Levitä kevätsipulisilppu, pekoniviipaleet ja huuhdotut pinaatinlehdet viipaleille. Mausta pinaatinlehdet muskottipähkinällä. Rullaa lihaviipaleet, sido paistinarulla tai kiinnitä rullat cocktailtikuilla.
  2. Kuumenna rasva pannussa ja ruskista kääryleet kauniin värisiksi parissa erässä paistinpannussa. Kaada vesi kääryleiden päälle pannuun ja raasta tai murenna liemikuutio joukkoon. Pane kansi päälle ja anna kääryleiden hautua miedolla lämmöllä hiljaa poristen 15–20 minuuttia. Jos neste pääsee haudutettaessa haihtumaan lisää vettä pannuun. Lisää kerma, tomaattipyree ja sokeri pannuun, jatka hauduttamista vielä noin 10 minuuttia.
  3. Valmista perunalisäke pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Poista kääryleistä narut tai tikut ja leikkaa kääryleet vinottain kahteen osaan ja siirrä takaisin kastikkeen joukkoon pannuun. Tarjoa perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.
Pihvit Snellman

“Hyvä pihvi on murea ja mehukas. Näihin meidän pihveihin me käytetään aina suomalaista possua ja nautaa meidän omilta perhetiloilta. Liha leikataan käsin eikä siihen lisätä vettä. Valinnanvaraakin on makujen suhteen mukavasti.”

Ove, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä