Nötsteksknyten
4
50min total tid
Lätt
Ingredienser
Nötsteksknyten
- 1 pkt Snellman Tunna skivor av nöt innerstek 300 g
- 0.75 tsk salt
- 0.5 tsk grovmalen vitpeppar
Fyllning
- 2 vårlök
- 1 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
- 1 ct (50-80 g) spenat med tunna blad
- 0.25 tsk malen muskotnöt
Stekning
- 2 msk smör
Sås
- 2 dl vatten
- 1 buljongtärning
- 1.5 dl matlagningsgrädde
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk rörsocker
Till servering
- 1 påse pariserpotatis (djupfryst)
- 1 msk olja
- 0.5 dl färska örter efter smak
Instruktioner
Smaksätt nötinnersteksskivorna med salt och vitpeppar. Lägg på hackade vårlöksbitar, baconbitar och sköljda spenatblad. Krydda spenatbladen med muskotnöt. Rulla skivorna och knyt eller fäst med cocktailpinnar. Värm upp fettet i en panna och stek rullarna gyllenbruna i några omgångar på stekpannan. Häll vattnet i stekpannan och smula buljongtärningen. Lägg på locket och låt knytena sjuda på medelhög värme i 15-20 minuter. Tillsätt mer vatten ifall det hinner koka bort. Tillsätt sedan grädde, tomatpuré och socker i pannan och låt sjuda i 10 minuter.
Förbered potatisen enligt anvisningarna.
Ta bort bandet eller stickorna från rullarna och dela dem genom att skära ett snett snitt. Lägg dem sedan tillbaka i såsen. Servera tillsammans med potatis och en fräsch sallad.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 350 g | |
---|---|---|
Energi | 703 kJ / 168 kcal | 2459 kJ / 589 kcal |
Fett | 10.4 g | 36.5 g |
- varav mättat fett | 3.4 g | 11.8 g |
Kolhydrat | 10.7 g | 37.4 g |
- varav sockerarter | 1.3 g | 4.5 g |
Protein | 8 g | 28 g |
Fiber | 1.4 g | 5 g |
Salt | 1 g | 3.6 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.