Nötsteksknyten

Naudanpaistikääryleet pekoni-pinaattitäytteellä

Skivad nötstek är som gjorda till rullader. Här har vi använt Snellmans Skivad innerstek av nöt, som också består av 100 % finländskt, gm-fritt kött. Biffarna får en härlig lökspenatfyllning med bacon och receptet serveras tillsammans med en gräddig tomatsås.

4

Ingredienser

  • 1 pkt (ca 400 g) Snellman Skivad innerstek av nöt
  • 0.75 tsk salt
  • 0.5 tsk grovt malen vitpeppar
Fyllning
  • 2 vårlökar
  • 1 pkt Snellman Riktig bacon
  • 1 ct (50–80 g) spenat med tunna blad
  • 0.25 tsk malen muskotnöt
Stekning
  • 2 msk smör eller olja
Sås
  • 2 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1.5 dl grädde eller matgrädde
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk rörsocker
Servering
  • 1 påse (400–500 g) pariserpotatis eller rösti, djupfryst
  • olja
  • färska örter efter smak
Naudan sisäpaistiviipale

Nötsteksknyten — Gör så här

  1. Smaksätt nötinnersteksskivorna med salt och vitpeppar. Lägg på hackade vårlöksbitar, baconbitar och sköljda spenatblad. Krydda spenatbladen med muskotnöt. Rulla skivorna och knyt eller fäst med cocktailpinnar. Värm upp fettet i en panna och stek rullarna gyllenbruna i några omgångar på stekpannan. Häll vattnet i stekpannan och smula buljongtärningen. Lägg på locket och låt knytena sjuda på medelhög värme i 15-20 minuter. Tillsätt mer vatten ifall det hinner koka bort. Tillsätt sedan grädde, tomatpuré och socker i pannan och låt sjuda i 10 minuter.
  2. Förbered potatisen enligt anvisningarna.
  3. Ta bort bandet eller stickorna från rullarna och dela dem genom att skära ett snett snitt. Lägg dem sedan tillbaka i såsen. Servera tillsammans med potatis och en fräsch sallad.
Biffar-Snellman

“En bra biff är mör och saftig. Till våra biffar används alltid finländsk gris och nöt från våra egna familjegårdar. Köttet skärs för hand och inget vatten tillsätts. Här finns biffar för alla smaker.”

Ove, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer