Hoppa till innehållet

Vilken mat blir det på påskbordet? Plocka ihop din egen påskmeny med våra recept!

Påsken är en av höjdpunkterna i både kyrko- och matåret. Därför är påskmaten den viktigt del av påskfirandet. Många familjer börjar planera påskmenyn i god tid och söker idéer till påskmaten från tidningar och internet – Vilken påskmat ska vi ha på bordet i år?

Under påsken har man lov att äta gott och skämma bort sig lite. I Finland hör framförallt memma och chokladägg till påskfirandet. Förutom dessa godsaker ställer vi ofta fram lamm-, nöt- eller griskött och säsongens grönsaker på påskbordet. Hemmen pyntas med påskgräs, videkissor, påskliljor och björkris. Påskpyntet speglar naturen som vaknar upp till liv och ljuset som övervinner mörkret. Påsken är en riktigt fest, som erbjuder både ögongodis och godsaker att äta. Som högtider oftast gör skiljer sig också påskfirandet från familj till familj. Variation är uppfriskande och Herr Snellmans meny innehåller lite mindre traditionella men desto mera smakrika smaker. Utöver Herr Snellmans färdiga påskmeny har vi samlat ihop flera goda påskrätter nedan,  på så sätt kan du enkelt plocka ihop din egen påskmeny.

Påskmat på Herr Snellmans vis

I många familjer är lamm den traditionella påskmaten, men det är kanske inte allas favoritkött. En trevlig variation till vårens festmåltid får du med Herr Snellmans påskmeny! Som efterrätt till påskmenyn passar mumsiga chokladägg. Utöver Herr Snellmans påskmeny har vi nedan också samlat ihop andra goda recept på påskmat. Den som är sugen på att experimentera i köket kan enkelt plocka ihop en egen påskmeny till vårens festhögtid med dessa läckra recept.

Du visste väl att du kan prenumerera på vårt nyhetsbrev och alltid få de nyaste, fräschaste och smidigaste recepten levererat till din epost varannan vecka?

Risotto

Påskmat på nötkött

Nötkött är en festlig råvara som du enkelt kan göra riktigt god påskmat av. Nötkött blir snabbt klart och är det perfekta köttet att göra biffar av till alla möjliga vardags- och festmåltider. Av malet kött kan du också göra fina maträtter till påsken och piffa till rätterna med säsongens grönsaker. Nedan hittar du ett smarrigt påskrecept efter ett annat på nötkött. Kolla igenom listan och spara dina favoritrecept:

Påskmat på griskött

Köttet av Snellmans Lantgris smakar gott sommar som vinter och passar också utmärkt till påsk. Många av de ihopsamlade påskrecepten nedan tillagar du enkelt i ugn, de passar bra med fräscha grönsaker eller saftiga frukter. Kolla igenom listan och plocka ihop din egen påskmeny.

De tre sista recepten är plockade från vår Possusta parasta-recepttidning, som vi skickar ut gratis till alla som beställt den. Anmäl ditt intresse så kommer den helfinska tidningen direkt hem till din postlåda med massor av matnyttiga tips och recept!