Nötköttsrullader

Nötköttsrullader

Innersteken av nöt får smak av Dijonsenap och skinka med pepparsmak. Exempelvis klyftpotatis passar bra med denna rätt med en gräddig sås.

2

Ingredienser

  • 400 g Snellman innerstek av nöt
  • Snellman pepparskinka
  • dijonsenap
  • hackad persilja
  • smör till stekning
  • 1 finhackadhackad schalottenlök
Sås:
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 msk soja
  • salt, peppar
Naudan sisäpaistiviipale

Nötköttsrullader — Gör så här

  1. Placera ut biffarna på ett skärbräde. Bred en tesked dijonsenap på varje biff, strö över färsk persilja. Lägg på 1-2 skivor skinka.
  2. Rulla ihop biffarna och fäst med tandpetare. Värm en stekpanna med en klick smör. Bryn rulladerna runtom i pannan och för över dem till ett fat, kom ihåg att ta bort tandpetarna.
  3. Fräs löken mjuk i stekpannan, tillsätt mer smör om det behövs. Tillsätt 1 dl vatten i pannan för att lösgöra alla smaker från stekningen. Rör ner grädde, creme fraiche, buljongtärning och sojasås
  4. Lägg tillbaka köttrulladerna i stekpannan tillsammans med såsen. Låt småputtra i några minuter, smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med potatis och grönsallad.
Biffar-Snellman

“En bra biff är mör och saftig. Till våra biffar används alltid finländsk gris och nöt från våra egna familjegårdar. Köttet skärs för hand och inget vatten tillsätts. Här finns biffar för alla smaker.”

Ove, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer