Gris med körsbärstomater

Kirsikkatomaattipossua

Utsökt gris, mycket tomat och rostade mandlar. Denna enkla maträtt går lätt att laga med Snellmans Tunna stek av lantgris. Det går bra att servera receptet med potatis, pasta eller ris och en fräsch sallad.

4

Ingredienser

  • 1 pkt (ca 400 g) Snellman Tunn stek av lantgris
  • 2 msk smör eller olja
  • 2 tsk griskötts- eller grillkryddblandning
  • 1 brk (400 g) tomatkross
  • 100 g körsbärstomater
  • 1 köttbuljong
  • 0.5 dl ketchup
  • 1 tsk basilika
  • 1 dl skalade mandlar
Tunn filé av lantgris 1

Gris med körsbärstomater — Gör så här

  1. Ta fram köttet i rumstemperatur ungefär en halvtimme innan stekning. Hetta upp fettet i en stekpanna och bruna skivorna i några omgångar, krydda. Lägg alla köttskivor i pannan och tillsätt tomatpuré, körsbärstomatshalvor, smulad buljongtärning, ketchup och basilika. Lägg på ett lock och låt maten stå och puttra på medelhög värme i ca 30 minuter. Hetta upp en stekpanna utan fett och rosta skalade mandlarna tills de är gyllenbruna. Strö över mandlarna på rätten. Servera tillsammans med potatis, ris eller pasta och en fräsch sallad. Njut!
Biffar-Snellman

“En bra biff är mör och saftig. Till våra biffar används alltid finländsk gris och nöt från våra egna familjegårdar. Köttet skärs för hand och inget vatten tillsätts. Här finns biffar för alla smaker.”

Ove, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept