
Gris med körsbärstomater
5
45min total tid
Lätt
Utsökt gris, mycket tomat och rostade mandlar. Denna enkla maträtt går lätt att laga med Snellmans lantgris. Det går bra att servera receptet med potatis, pasta eller ris och en fräsch sallad.
5
45min total tid
Lätt
Ta fram köttet i rumstemperatur ungefär en halvtimme innan stekning. Hetta upp fettet i en stekpanna och bruna skivorna i några omgångar, krydda.
Lägg alla köttskivor i pannan och tillsätt tomatpuré, körsbärstomatshalvor, smulad buljongtärning, ketchup och basilika. Lägg på ett lock och låt maten stå och puttra på medelhög värme i ca 30 minuter.
Hetta upp en stekpanna utan fett och rosta skalade mandlarna tills de är gyllenbruna. Strö över mandlarna på rätten.
Servera tillsammans med potatis, ris eller pasta och en fräsch sallad. Njut!
/ 100g | / servering 220 g | |
---|---|---|
Energi | 630 kJ / 151 kcal | 1386 kJ / 333 kcal |
Fett | 9 g | 21 g |
- varav mättat fett | 1.3 g | 2.9 g |
Kolhydrat | 3.4 g | 7.4 g |
- varav sockerarter | 3.1 g | 6.9 g |
Protein | 12 g | 26 g |
Fiber | 2.1 g | 4.7 g |
Salt | 1 g | 2.2 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
Spara
Till inköpslistan