Hoppa till innehållet
Gris med körsbärstomater

Gris med körsbärstomater

5

45min total tid

Lätt

Utsökt gris, mycket tomat och rostade mandlar. Denna enkla maträtt går lätt att laga med Snellmans lantgris. Det går bra att servera receptet med potatis, pasta eller ris och en fräsch sallad.

Ingredienser

Gris med körsbärstomater
  • 1 pkt Snellman Filébiff av lantgris 5 st 550 g
  • 2 msk olja
  • 2 tsk grillkrydda
  • 400 g tomatkross
  • 1 buljongtärning
  • 0.5 dl tomatketchup
  • 1 tsk basilika
  • 1 dl skalfri mande
  • 100 g körsbärstomat

Instruktioner

Ta fram köttet i rumstemperatur ungefär en halvtimme innan stekning. Hetta upp fettet i en stekpanna och bruna skivorna i några omgångar, krydda.
Lägg alla köttskivor i pannan och tillsätt tomatpuré, körsbärstomatshalvor, smulad buljongtärning, ketchup och basilika. Lägg på ett lock och låt maten stå och puttra på medelhög värme i ca 30 minuter.
Hetta upp en stekpanna utan fett och rosta skalade mandlarna tills de är gyllenbruna. Strö över mandlarna på rätten.
Servera tillsammans med potatis, ris eller pasta och en fräsch sallad. Njut!

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 220 g
Energi 606 kJ / 146 kcal 1333 kJ / 320 kcal
Fett 9.3 g 20.4 g
- varav mättat fett 1.3 g 2.9 g
Kolhydrat 3.4 g 7.4 g
- varav sockerarter 3.1 g 6.9 g
Protein 11 g 25 g
Fiber 2.1 g 4.7 g
Salt 1 g 2.2 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan