Skotska ägg

Skotlantilaiset kananmunat

En riktig proteinbomb för kött- och äggälskare. Skotska ägg är enkla att tillaga och passar bra som snacks eller mellanmål. Herr Snellmans recept, varsågod!

4 30 min

Ingredienser

  • 4 ägg, kokta
  • 400 g stekmalet kött
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1 tsk Mejram
  • 2 msk ketchup
  • 1 msk Thai sweet chilisås
  • 1 tsk lökpulver
Panering
  • 1 dl skorpmjöl
  • 2 dl riven ost, t.ex. emmental
  • 2 tsk paprikamjöl

Skotska ägg — Gör så här

  1. Koka äggen, låt svalna och skala.
  2. Blanda maletköttet, dela degen i fyra delar. Tryck ut maletköttet till platta plättar och platta ut runt ägget. Stäng fogen väl så att den inte öppnar sig i ugnen.
  3. Rulla bollarna i paneringsblandningen. Stek i 225 °C i 20 minuter.
  4. Herr Snellmans recept, varsågod!
Snellman_jauheliha_landingpage_banner_svenska

“Vi kombinerade en bra produkt med en bra förpackning. Den nya förpackningen för Riktigt malet kött är Finlands mest ekologiska maletköttförpackning, samtidigt förbättrades också produktens egenskaper.”

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept