Skotska ägg

Skotlantilaiset kananmunat

En riktig proteinbomb för kött- och äggälskare. Skotska ägg är enkla att tillaga och passar bra som snacks eller mellanmål. Herr Snellmans recept, varsågod!

4 30 min

Ingredienser

  • 4 ägg, kokta
  • 400 g stekmalet kött
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1 tsk Mejram
  • 2 msk ketchup
  • 1 msk Thai sweet chilisås
  • 1 tsk lökpulver
Panering
  • 1 dl skorpmjöl
  • 2 dl riven ost, t.ex. emmental
  • 2 tsk paprikamjöl

Skotska ägg — Gör så här

  1. Koka äggen, låt svalna och skala.
  2. Blanda maletköttet, dela degen i fyra delar. Tryck ut maletköttet till platta plättar och platta ut runt ägget. Stäng fogen väl så att den inte öppnar sig i ugnen.
  3. Rulla bollarna i paneringsblandningen. Stek i 225 °C i 20 minuter.
  4. Herr Snellmans recept, varsågod!
Allting stämmer i Riktig malet kött

Malet kött är en grundbult i vår matkultur och i många familjer äts malet kött varje vecka. Vi på Snellmans vill att alla hemmakockar skall ha möjligheten att välja de bästa möjliga produkterna till sin vardag, och därför producerar vi dessa så bra vi bara kan.

Det finns malet kött.
Och sen finns det Riktigt malet kött.

Rate

Dela

Kommentarer