Hoppa till innehållet
Skotska ägg

Skotska ägg

Stekmalet kött av nöt 7 % 400 g

30min

4

Lätt

En riktig proteinbomb för kött- och äggälskare. Skotska ägg är enkla att tillaga och passar bra som snacks eller mellanmål. Herr Snellmans recept, varsågod!

Ingredienser

Skotska ägg
Panering
  • 1 dl skorpmjöl
  • 2 dl riven ost
  • 2 tsk paprikapulver

Instruktioner

Koka äggen, låt svalna och skala.
Blanda maletköttet, dela degen i fyra delar. Tryck ut maletköttet till platta plättar och platta ut runt ägget. Stäng fogen väl så att den inte öppnar sig i ugnen.
Rulla bollarna i paneringsblandningen. Stek i 225 °C i 20 minuter.
Herr Snellmans recept, varsågod!

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 210 g
Energi 741 kJ / 177 kcal 1555 kJ / 372 kcal
Fett 9.2 g 19.3 g
- varav mättat fett 4.4 g 9.3 g
Kolhydrat 6.3 g 13.2 g
- varav sockerarter 1.8 g 3.8 g
Protein 17 g 36 g
Fiber 0.5 g 1.1 g
Salt 1.1 g 2.2 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan