Hoppa till innehållet
Fylld innerfilé av lantgris inlindat i bacon

Fylld innerfilé av lantgris inlindat i bacon

Innerfilé av lantgris ca 600 g

7

30min tillagningstid | 1h 10min total tid

Medel

En saftig innerfilé av lantgris inlindad i bacon fylls i detta recept med sött äpple och aromatisk fänkål. Den krispiga baconöverdraget och den ljuvlig fyllningen skapar en balanserad smakupplevelse, med andra ord perfekt helgnjutning på din tallrik. Flankera med smakrik mos med lätta nyanser av äpple och fänkål.

Ingredienser

Fylld gris innerfilé
Mos
  • 1.5 kg mjöliga potatis
  • 2 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 1 tsk salt
  • 2 kvist rosmarin

Instruktioner

Värm ugnen till 170 grader.

Skär fänkålen och äpplen i små träningar. Skala och finhacka vitlöken. Stek grönsakerna mjuka i en stekpanna.

Avlägsna möjliga hinnor från filén. Skär ett långt och djupt snitt längs med hela filén. Skär sen snitt på tvären så du får plattat ut filén ordentligt. Du kan också ta hjälp av en kötthammare.

Krydda innerfilén med peppar och bred ut senapen och hälften av dina äpplen och fänkål. Rulla sen ihop filén. Bred ut baconskivor på ett skärbräde intill, så att de går lite över varandra i fogarna. Toppa baconmattan med rosmarin. Lyft filérullen på baconskivorna och fullfölj svepningen. Kläm in ännu några rosmarinkvistar i fogarna mellan filé och bacon och stek sen i ugn i ca. 30–40 minuter. Innetemperaturen bör nå upp till 70 grader.

Tillred potatismos. Koka den skalade potatisen. Krossa de färdiga potatisarna och rör i smör, mjölk och salt. Notera att mängden mjölk är en uppskattning, du kanske inte använder all mjölk eller får ta till mer.

Rör ner resterande blandning av äpplen och fänkål i mosen. Finhacka den rosmarin du har kvar och krydda moset med kvistarna och salt.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 380 g
Energi 488 kJ / 116 kcal 1854 kJ / 442 kcal
Fett 5.2 g 19.8 g
- varav mättat fett 2.1 g 7.8 g
Kolhydrat 9.6 g 36.5 g
- varav sockerarter 2.3 g 8.6 g
Protein 7 g 28 g
Fiber 0.8 g 3.2 g
Salt 0.5 g 1.8 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg-för-steg

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan