Siirry sisältöön
Pekoniin kääritty porsaan sisäfilee omena-fenkolitäytteellä

Pekoniin kääritty porsaan sisäfilee omena-fenkolitäytteellä

Maatiaispossun sisäfilee n. 600 g

7

30min työaika | 1t 10min kokonaisaika

Keskitaso

Pekoniin kääritty mehevä maatiaispossun sisäfilee saa täytteekseen makeaa omenaa ja aromikasta fenkolia. Rapea pekonikuorrutus ja hienostuneet täytteet luovat tasapainoisen makuelämyksen, joka sopii täydellisesti viikonlopun herkutteluun. Tarjoile omenalla ja fenkolilla ryhditetyn maukkaan muusin kera ja nauti makumatkasta!

Ainekset

Pekoniin kääritty porsaan sisäfilee
Muusi
  • 1.5 kg jauhoisia perunoita
  • 2 dl maitoa
  • 50 g voita
  • 1 tl suolaa
  • 2 kpl rosmariinin oksaa

Ohje

Lämmitä uuni 170 asteeseen.

Kuutioi fenkoli ja omenat pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Paista kasvikset pannulla pehmeiksi.

Poista sisäfileestä mahdolliset kalvot. Leikkaa fileen keskelle pituussuunnassa pitkä ja syvä viilto. Leikkaa molempiin puoliin toiset viillot, jotta saat mahdollisimman leveän ja tasaisen sisäfileelevyn. Voit halutessasi nuijia fileelevyä kevyesti lihanuijalla.

Mausta sisäfilee pippurilla ja levitä pinnalle ryytisinappi sekä puolet omena-fenkoli-paistoksesta ja rullaa se. Levitä pekoniviipaleet leikkuulaudalle vierekkäin hieman päällekkäin ja lisää rosmariinia viipaleiden päälle. Nosta sisäfilee pekonilevyn päälle ja rullaa se pekonilevyn sisään. Pujota fileen päälle, pekonin väleihin, pehmeitä lehtiä kolmesta rosmariinin oksasta. Paista sisäfilee kypsäksi uunissa: noin 30–40 minuuttia, kunnes fileen sisälämpötila on 70 astetta.

Valmista muusi. Keitä kuoritut perunat kypsäksi. Soseuta kypsät perunat ja sekoita niiden joukkoon voi, maito ja ½ tl suolaa. Huomioi että maidon määrä on arvio: et välttämättä tarvitse sitä kaikkea, tai voit joutua lisäämään sen määrää.

Lisää loput omena-fenkolipaistoksesta perunasoseen joukkoon. Hienonna loput rosmariinista ja mausta sose sillä sekä suolalla.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 380 g
Energia 488 kJ / 116 kcal 1854 kJ / 442 kcal
Rasva 5.2 g 19.8 g
- josta tyydyttynyttä 2.1 g 7.8 g
Hiilihydraatit 9.6 g 36.5 g
- josta sokereita 2.3 g 8.6 g
Proteiini 7 g 28 g
Ravintokuitu 0.8 g 3.2 g
Suola 0.5 g 1.8 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Juhlaruoka Satokausiresepti Talvi

Kokkaa resepti vaiheittain

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle