
Lövbiff med grillsmör, rostade rotsaker och ugnstomater
1h 15min (varav 30min aktiv)
2
Lätt
Lövbiffen är en perfekt vardagsrätt, och är snabb och enkel att tillreda. I detta recept har vi använt grönsaker som sidorätt, men lövbiffar går också utmärkt tillsammans med ris eller potatis. Det egengjorda grillsmöret är pricken över i:et. Snellmans lövbiff av nöt skärs från en noggrant putsad ytterfilé. Köttet är alltid 100 % finländskt och gm-fritt.
Stek, smaka och njut!
Ingredienser
Lövbiff med grillsmör, rostade rotsaker och ugnstomater
- 1 pkt Snellman Lövbiff av nöt ytterfilé 2 st 240 g
- 1 msk smör
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Maustevoi
- 125 g rumsvarmt smör
- 10 soltorkad tomat
- 1 vitlökslyftor
- 1 tsk paprikapulver
- 1 några nypor salt
- 1 svartpeppar
Rostade rotsaker
- 2 potatis
- 1 morötter
- 0.5 kålrot
- 1 palsternacka
- 1 msk balsamico
- 1 tsk rinnande honung
- 1 msk olja
- 2 tsk torkad timjam
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Ugnstomater
- 250 g körsbärstomat
- 0.5 dl olja
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C och ta fram lövbiffarna i rumstemperatur.
- Skala och skär rotfrukterna i 2-3 cm stora bitar. Lägg på en bakpappersklädd plåt eller i en liten ugnssäker form. Ringla över balsamvinäger, honung och olja. Krydda med timjan, salt och peppar. Blanda runt. Rosta rotfrukterna i ugnen ca 30 minuter, tills de är mjuka med lite tuggmotstånd.
- Finhacka tomaterna till smöret. Blanda samman med pressad vitlöksklyfta och rumsvarmt smör. Krydda och smaka av. Fördela smöret på ett ark plastfolie och forma till en stång. Ställ i kylen att kallna och skär sedan i skivor.
- Lägg tomaterna i en ugnsform. Ringla generöst med olivolja över tomaterna, salta och peppra. Stek i ugnen tills de mjuknat och fått färg, ca 15 minuter beroende på storlek.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 500 g | |
---|---|---|
Energi | 1010 kJ / 244 kcal | 5050 kJ / 1219 kcal |
Fett | 20.3 g | 101.4 g |
- varav mättat fett | 8.3 g | 41.7 g |
Kolhydrat | 7.9 g | 39.6 g |
- varav sockerarter | 5 g | 25.2 g |
Protein | 7 g | 34 g |
Fiber | 2.5 g | 12.4 g |
Salt | 1.3 g | 6.4 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
Lövbiffen är en perfekt vardagsrätt, och är snabb och enkel att tillreda. I detta recept har vi använt grönsaker som sidorätt, men lövbiffar går också utmärkt tillsammans med ris eller potatis. Det egengjorda grillsmöret är pricken över i:et. Snellmans lövbiff av nöt skärs från en noggrant putsad ytterfilé. Köttet är alltid 100 % finländskt och gm-fritt.
Stek, smaka och njut!