Lövbiff med grillsmör, rostade rotsaker och ugnstomater
Lövbiffen är en perfekt vardagsrätt, och är snabb och enkel att tillreda. I detta recept har vi använt grönsaker som sidorätt, men lövbiffar går också utmärkt tillsammans med ris eller potatis. Det egengjorda grillsmöret är pricken över i:et. Snellmans lövbiff av nöt skärs från en noggrant putsad ytterfilé. Köttet är alltid 100 % finländskt och gm-fritt.
Stek, smaka och njut!
2
Ingredienser
-
- 1 pkt Snellmans lövbiff av ytterfilé
- smör till stekning
- salt, peppar
- Grillsmör
-
- 125 g rumsvarmt smör
- 10 soltorkade tomater
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk paprikapulver
- salt och peppar efter smak
- Rostade rotsaker
-
- 2 potatisar
- 1 stor morot
- 1 liten bit kålrot
- 1 palsternacka
- 1 msk balsamvinäger
- 1 tsk flytande honung
- 1 msk olja
- 2 tsk torkad timjan
- salt, peppar
- Ugnstomater
-
- 1 pkt körsbärstomater
- olja
- salt, peppar
Lövbiff med grillsmör, rostade rotsaker och ugnstomater — Gör så här
-
- Sätt ugnen på 225°C och ta fram lövbiffarna i rumstemperatur.
- Skala och skär rotfrukterna i 2-3 cm stora bitar. Lägg på en bakpappersklädd plåt eller i en liten ugnssäker form. Ringla över balsamvinäger, honung och olja. Krydda med timjan, salt och peppar. Blanda runt. Rosta rotfrukterna i ugnen ca 30 minuter, tills de är mjuka med lite tuggmotstånd.
- Finhacka tomaterna till smöret. Blanda samman med pressad vitlöksklyfta och rumsvarmt smör. Krydda och smaka av. Fördela smöret på ett ark plastfolie och forma till en stång. Ställ i kylen att kallna och skär sedan i skivor.
- Lägg tomaterna i en ugnsform. Ringla generöst med olivolja över tomaterna, salta och peppra. Stek i ugnen tills de mjuknat och fått färg, ca 15 minuter beroende på storlek.
“En bra biff är mör och saftig. Till våra biffar används alltid finländsk gris och nöt från våra egna familjegårdar. Köttet skärs för hand och inget vatten tillsätts. Här finns biffar för alla smaker.”
Ove, produktutvecklare