Lehtipihvi maustevoilla, paahdettuja juureksia ja uunitomaatteja

Lehtipihvi maustevoilla, paahdettuja juureksia ja uunitomaatteja

Lehtipihvi on nopeutensa ja vaivattomuutensa ansiosta myös erinomaista arkiruokaa. Snellmanin naudan lehtipihvi leikataan ulkofileestä, josta on huolellisesti käsityönä poistettu kalvot. Todella ohuet lehtipihvit asetelleen rasiaan taittamatta ja niiden valmistuksessa käytetty liha on aina 100 % suomalaista, gm-vapaata lihaa perhetilalta. Lehtipihville on helppo keksiä lisukkeita, sillä se maistuu niin perunan, riisin kuin tässä tapauksessa kasvisten kanssa. Itsetehty maustevoi kruunaa herkullisen lehtipihvin. Paista, mausta ja nauti!

2

Ainekset

  • 1 pkt Snellmanin naudan lehtipihvi ulkofileestä
  • voita paistamiseen
  • suolaa & pippuria
MAUSTEVOI
  • 125 g huoneenlämpöistä voita
  • 10 aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl paprikajauhetta
  • suolaa, pippuria maun mukaan
PAAHDETUT JUUREKSET
  • 2 perunaa
  • 1 iso porkkana
  • 1 pieni pala lanttua
  • 1 palsternakka
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 tl juoksevaa hunajaa
  • 1 rkl öljyä
  • 2 tl kuivattua timjamia
  • suolaa & pippuria
UUNITOMAATIT
  • rasiallinen kirsikkatomaatteja
  • öljyä
  • suolaa & pippuria
Naudan lehtipihvi ulkofileestä 1

Lehtipihvi maustevoilla, paahdettuja juureksia ja uunitomaatteja — Ohje

  1. Lämmitä uuni 225 asteeseen ja ota sekä voi että lehtipihvit huoneenlämpöön.
  2. Kuori ja pilko juurekset 2–3 cm paloiksi. Asettele uunipellille leivinpaperin päälle tai uunin kestävään vuokaan. Pirskottele päälle balsamiviinietikka, hunaja sekä öljy. Mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla. Sekoita. Paista juureksia n. 30 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät aivan läpi asti kypsiä.
  3. Pilko tomaatit hienoksi silpuksi ja sekoita voin joukkoon. Lisää puristettu valkosipulinkynsi ja mausta. Maista ja hienosäädä tarpeen mukaan. Levitä seos muovikelmun päälle ja muotoile siitä tanko. Aseta jääkaappiin viilentymään ja leikkaa jäähtyneestä voista pihvin päälle nostettavia pyöreitä nappeja.
  4. Laita tomaatit uunivuokaan. Kaada tomaattien päälle reippaasti öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista uunissa tomaattien koosta riippuen n. 15 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet ja saaneet väriä pintaan.

Vinkki!

Lehtipihviresepti-video:

Löydät videon myös Youtube-kanavaltamme.

Pihvit Snellman

“Hyvä pihvi on murea ja mehukas. Näihin meidän pihveihin me käytetään aina suomalaista possua ja nautaa meidän omilta perhetiloilta. Liha leikataan käsin eikä siihen lisätä vettä. Valinnanvaraakin on makujen suhteen mukavasti.”

Ove, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä