Sjömansbiffar i gryta

Merimiespihviä padassa 1

Även om det heter ”sjömansbiff” är rätten en gryta, och inte en biff. Hur som helst så lämpar sig Snellmans Skivad innerstek av nöt utmärkt för ett sjömansbiffrecept. Köttet är skuret i tunntunna bitar av färskt, ofruset kött. Tack vare den långa tillverkningsprocessen får sjömansbiffarna en fyllig smak.

Herr Snellmans sjömansbiffar, varsågoda!

5

Ingredienser

  • 1 pkt (ca 400 g) Snellman Skivad innerstek av nöt
  • 2 msk olja eller smör
  • 1 tsk salt
  • 0.75 tsk malen svartpeppar
  • 1 kg potatis
  • 2 lökar
  • 200 g kålrot
  • 150 g morötter
  • 5 dl svagdricka
  • 2 köttbuljongstärningar
  • 2 msk sirap
  • 0.5 kruka timjan eller 1 tsk torkad timjan
  • 20 g smör

Sjömansbiffar i gryta — Gör så här

  1. Ta fram innersteksskivorna i rumstemperatur och låt stå i en halv timme innan stekning. Skär skivorna i tre delar, separera bitarna ifrån varandra och bruna dem i smör eller olja på en stekpanna i ett par omgångar. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skala och stycka potatis, lök och rotfrukter.
  3. Rada grönsaksbitarna och köttbitarna i en ugnsform eller gryta och lägg ovanpå ett lager med potatis. Koka upp svagdricka med smulad buljongtärning och sirap. Häll buljongen i grytan. Täck grytan med timjankvistar, några klickar smör och ringla över sirap. Stek i ugnen på 170 grader i ca 90 minuter. Blanda några gånger så att alla ingredienser blandas med buljongen.
  4. Ta grytan ut ur ugnen, lägg på ett lock och låt stå i 15-20 minuter. Servera sedan tillsammans med smetana, kryddrödbeta och kryddgurka.
Biffar-Snellman

“En bra biff är mör och saftig. Till våra biffar används alltid finländsk gris och nöt från våra egna familjegårdar. Köttet skärs för hand och inget vatten tillsätts. Här finns biffar för alla smaker.”

Ove, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer