Merimiespihviä padassa

Vanhanajan merimiespihviä padassa

Nimestään huolimatta merimiespihvi on pataruoka eikä suinkaan pihvi. Perinteisen vanhanajan merimiespihvin valmistamiseen soveltuu erinomaisesti monikäyttöinen ja erittäin ohueksi viipaloitu Snellmanin Naudan sisäpaistiviipale. Vähärasvainen ja kalvottomaksi puhdistettu sisäpaisti tehdään tuoreesta, pakastattomasta lihasta. Pitkän haudutuksen tuloksena merimiespihvi on täynnä makua ja mureutta.

Herra Snellmanin perinteinen merimiespihviresepti, ole hyvä!

5 120 min

Ainekset

  • 1 rs Naudan sisäpaistiviipaleita
  • 2 rkl öljyä tai voita
  • 1 tl suolaa
  • 0.75 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 kg perunoita
  • 2 sipulia
  • 200 g lanttua
  • 150 g porkkanoita
  • 5 dl kotikaljaa
  • 2 lihaliemikuutiota
  • 2 rkl siirappia
  • 0.5 ruukkua timjamia tai 1 tl kuivattu timjamia
  • 20 g voita

Merimiespihviä padassa — Ohje

  1. Ota Naudan sisäpaistiviipaleet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Leikkaa viipalenippu kolmeen osaan.
  2. Ruskista toisistaan irrotetut viipaleet voissa tai öljyssä paistinpannussa useammassa erässä, mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Kuori ja viipaloi perunat, sipulit ja juurekset.
  4. Lado kasvisviipaleet lihaviipaleiden kanssa pataan tai uunivuokaan kerroksittain niin että pinnan peittona on perunaviipaleita.
  5. Kuumenna kotikalja, murennetut liemikuutiot ja pari ruokalusikallista siirappia kiehuvaksi ja kaada liemi aineksien päälle pataan. Peitä pinta timjamin varsilla ja vedä jääkaappikylmästä voista ohuita siivuja pinnalle.
  6. Valuta ohuet siirappiraidat päälle. Paista merimiespihviä uunissa 170 asteessa noin 90 minuuttia. Painele pinnan aineksia liemen joukkoon pari kertaa paiston aikana.
  7. Ota vuoka uunista, pane kansi päälle ja anna merimiespihvin tekeytyä 15–20 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoa maustepunajuurien ja -kurkkujen sekä smetanan kera.

Vinkki!

Pihvit Snellman

“Hyvä pihvi on murea ja mehukas. Näihin meidän pihveihin me käytetään aina suomalaista possua ja nautaa meidän omilta perhetiloilta. Liha leikataan käsin eikä siihen lisätä vettä. Valinnanvaraakin on makujen suhteen mukavasti.”

Ove, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit