Köttrullader fyllda med senap och lök

Sinappi-sipulitäytteiset lehtipihvirullat 1

Rullar av nöt ytterfilé med överraskningsinnehåll. Snellmans färskt kött är alltid 100 % finländskt, GMO-fritt kött från familjegårdar.

4 135 min

Ingredienser

  • 4 st Snellmans Lövbiff av nöt ytterfilé (2 paket)
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa peppar
  • 1 msk matfett
  • 1 st stor gul lök
  • 1 msk socker
  • 4 msk senap
  • 33 cl pilsner
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk köttfond
  • 4 msk Maizena ljus redning

Köttrullader fyllda med senap och lök — Gör så här

  1. Krydda biffarna på båda sidorna med salt och peppar. Skär löken i ringar. Stek den guldgul och mjuk i fett. Strö på socker, rör om och låt blandningen svalna.
  2. Bred senap på biffarna och strö på löken. Rulla ihop skivorna och fäst med tandpetare. Bryn rulladerna runtom i stekpanna eller stekgryta. Häll i pilsnern och köttfonden.
  3. Efterstek under lock på svag värme i 2 timmar. Tillsätt grädde och avred med Maizenamjöl. Krydda med salt och peppar. Servera med pressad potatis och rårörda lingon. Kom ihåg att ta bort tandpetarna före servering.
Biffar-Snellman

“En bra biff är mör och saftig. Till våra biffar används alltid finländsk gris och nöt från våra egna familjegårdar. Köttet skärs för hand och inget vatten tillsätts. Här finns biffar för alla smaker.”

Ove, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer