Hoppa till innehållet
Tournedos Snellman

Tournedos Snellman

4

Det här läckra receptet gör vardagsmaten till en riktig festmåltid. Madeirasås och Riktig bacon ger rätten en djup och fyllig smakupplevelse. Herr Snellmans recept, varsågod!

Ingredienser

  • 600 g nöt innerfilé mittendel
  • 4 skivor Riktig bacon
  • 4 skivor rostbröd
  • msk smör och olja
  • 100 g soltorkadtomat-leverpastej
  • kapris, marinerade svampar
Madeirasås:
  • 2 msk madeira
  • 2 dl demi glace-såsgrund
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 tsk tomatpuré
  • 1 tsk hackad färsk rosmarin
  • 1 msk maizena redning till den mörka såsen

Instruktioner

Putsa bort hinnorna från köttet. Skär 4-5 cm tjocka biffar av filén, de ska bli ca 150-200 g styck. Forma till höga biffar för hand. Vira en baconskiva runt biffarna och fäst den med en sticka.

Stek biffarna i en varm stekpanna eller på grillen i ca 3 minuter på var sida, vänd en gång. Smaksätt den gyllenbruna ytan med salt och nymalen vit- eller svartpeppar.

Skölj en panna i madeira och häll över demi glace-såsgrunden. Tillsätt såsredning och smaka av. Tillsätt vid behov ännu tomatpuré eller en skvätt sojasås.

Sätt in biffarna i ugnen på 175 grader i 2-3 minuter. På så sätt får biffarna mognadsgraden medium. Stek brödskivorna i en panna med smör och placera sedan biffarna på brödskivorna. Dekorera biffarna med leverpastejskivor, kapris och marinerade svampar.

Servera tillsammans med stekt pariserpotatis.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan