Snabbstekt gris med nudlar

Paneroitua possua ja nuudeleita

Förvånansvärt lätt. Så skulle vi beskriva tillagningen av denna kryddstarka nudelrätt. Den Tunna filén av lantgris med låg fetthalt och möra kött mognar snabbt. Den exotiska smaken kommer från kaffirlimebladen, som är en viktig del av thailändsk och indonesisk mat. Bladen tar med sig en fräsch limesmak och –arom.

Testa detta recept och vinn våra produkter för ett år. Läs hur du deltar i tävlingen här!

4

Ingredienser

  • 1 pkt Lövbiff av lantgris ytterfilé
  • 1 dl panko eller ströbröd
  • 7 kaffirlimeblad
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk malen fempeppar
  • rivet skal av en lime
Stekning
  • 1 l olja
nudlar
  • 300 g nudlar
  • 300 g kål eller kinakål
  • 2 grön chili
  • 0.75 tsk fänkål
  • 2 msk olja
  • 1 msk sirap
  • 0.75 tsk salt
  • 1 msk vinättika
  • 1 dl salta nötter
  • 0.5 kruka koriander
  • 0.5 kruka dill

Snabbstekt gris med nudlar — Gör så här

  1. Ta fram köttet i rumstemperatur en halv timme innan tillagning. Lägg nudlarna i blöt i ljummet vatten.
  2. Stycka kål, finhacka chili och fänkålsfrön. Hetta upp olja i en platt panna/traktörpanna och bruna kål-, chili- och fänkålsbitarna i pannan. Smaksätt med sirap, salt och vinättika. Sila av nudlarna. Lägg till nudlar, nötter och styckade örter i pannan och hetta upp.
  3. Blanda ströbröd, förberedda kaffirlimeblad, salt, peppar och rivet limeskal. Skiva köttet i tre delar och blanda skivorna så att alla sidor får smak av blandningen. Hetta upp olja upp till 180 grader. Stek skivorna i oljan tills de är gyllenbruna och knapriga. Servera tillsammans med kålnudlarna och njut.
  4. TIPS
  5. Du kan steka skivorna i enbart en liten mängd fett.
Biffar-Snellman

“En bra biff är mör och saftig. Till våra biffar används alltid finländsk gris och nöt från våra egna familjegårdar. Köttet skärs för hand och inget vatten tillsätts. Här finns biffar för alla smaker.”

Ove, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer