Siirry sisältöön
Paneroitua possua ja nuudeleita

Paneroitua possua ja nuudeleita

Maatiaispossun lehtipihvi ulkofileestä 2 kpl 240 g

4

40min kokonaisaika

Helppo

Tämä pirteä ja sopivan mausteinen nuudeliateria valmistuu yllättävän helposti. Ainutlaatuisen ohueksi viipaloitu vähärasvainen Maatiaispossun ulkofilee kypsyy erittäin nopeasti ja on mitä mureinta lihaa. Itämaisia vivahteita annokseen tuo kaffirlimetinlehti, joka on tärkeänä osana thaimaalaista ja indonesialaista keittiötä. Laakerilehden tavoin käytetty kaffirlimetinlehti antaa ruoalle mukavan raikkaan limetin maun ja aromin.

Ainekset

Paneroitua possua ja nuudeleita
Paistamiseen
  • 1 dl öljyä
Nuudeleihin
  • 300 g nuudeleita
  • 300 g kaalia
  • 2 kpl vihreää chiliä
  • 0.5 tl fenkolinsiemeniä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl siirappia
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1 dl suolapähkinöitä
  • 0.5 kpl ruukkua korianteria
  • 0.5 kpl ruukkua tilliä

Ohje

Ota Maatiaispossun ohuen ohuet fileet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Laita nuudelit haaleaan veteen likoamaan.

Suikaloi kaali, silppua chilit ja fenkolinsiemenet esim. veitsellä leikaten. Kuumenna öljy laakeassa pannussa tai paistokasarissa ja kuullota kaalisuikaleet, chilisilppu ja fenkoli öljyssä.

Mausta siirapilla, suolalla ja viinietikalla. Valuta nuudelit hyvin ja lisää ne yhdessä suolapähkinöiden ja silputtujen yrttien kanssa pannuun. Kuumenna.

Sekoita korppu- tai pankojauhot, murennetut kaffirlimetinlehdet, suola, pippuri ja raastettu limen kuori. Leikkaa Maatiaispossun pihvit kolmeen osaan ja pyörittele palat kauttaaltaan jauho-mausteseoksessa.

Kuumenna öljy 180 asteeseen. Paista leivitetyt lihaviipaleet kuumassa öljyssä kauniin ruskeiksi ja rapeiksi. Nauti kaali-nuudelilisukkeen kanssa.

Vinkkejä

Voit paistaa leivitettyihin possuviipaleisiin rapean pinnan paistinpannussa pienessä määrässä rasvaa.

Kokeile myös japanilaista nuudelikeittoa eli ramen-keittoa. Herra Snellmanin tapaan valmistettuna siihen tulee naudan sisäpaistia.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 250 g
Energia 1402 kJ / 336 kcal 3505 kJ / 840 kcal
Rasva 18.6 g 46.6 g
- josta tyydyttynyttä 1.9 g 4.7 g
Hiilihydraatit 25.7 g 64.1 g
- josta sokereita 4.2 g 10.6 g
Proteiini 13 g 33 g
Ravintokuitu 4.5 g 11.2 g
Suola 1.3 g 3.1 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Aasialainen ruoka Arkiruoka

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle