Paneroitua possua ja nuudeleita

Paneroitua possua ja nuudeleita

Tämä pirteä ja sopivan mausteinen nuudeliateria valmistuu yllättävän helposti. Ainutlaatuisen ohueksi viipaloitu vähärasvainen Maatiaispossun ulkofilee kypsyy erittäin nopeasti ja on mitä mureinta lihaa. Itämaisia vivahteita annokseen tuo kaffirlimetinlehti, joka on tärkeänä osana thaimaalaista ja indonesialaista keittiötä. Laakerilehden tavoin käytetty kaffirlimetinlehti antaa ruoalle mukavan raikkaan limetin maun ja aromin.

4

Ainekset

  • 1 rs Maatiaispossun ohuen ohut filee (n. 300 g)
  • 1 dl pankojauhoa tai korppujauhoja
  • 7 kaffirlimetinlehteä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua viispippuria
  • 1 limen kuoriraaste
Paistamiseen
  • 1 l öljyä
Nuudeleihin
  • 300 g nuudeleita
  • 300 g kaalia tai kiinankaalia
  • 2 vihreää chiliä
  • 0.75 tl fenkolia
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl siirappia
  • 0.75 tl suolaa
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1 dl suolapähkinöitä
  • 0.5 ruukkua korianteria
  • 0.5 ruukkua tilliä

Tee näin

  1. Ota Maatiaispossun ohuen ohuet fileet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Laita nuudelit haaleaan veteen likoamaan.
  2. Suikaloi kaali, silppua chilit ja fenkolinsiemenet esim. veitsellä leikaten. Kuumenna öljy laakeassa pannussa tai paistokasarissa ja kuullota kaalisuikaleet, chilisilppu ja fenkoli öljyssä.
  3. Mausta siirapilla, suolalla ja viinietikalla. Valuta nuudelit hyvin ja lisää ne yhdessä suolapähkinöiden ja silputtujen yrttien kanssa pannuun. Kuumenna.
  4. Sekoita korppu- tai pankojauhot, murennetut kaffirlimetinlehdet, suola, pippuri ja raastettu limen kuori. Leikkaa Maatiaispossun ohuen ohuet fileet kolmeen osaan ja pyörittele palat kauttaaltaan jauho-mausteseoksessa.
  5. Kuumenna öljy 180 asteeseen. Paista leivitetyt lihaviipaleet kuumassa öljyssä kauniin ruskeiksi ja rapeiksi. Nauti kaali-nuudelilisukkeen kanssa.
  6. VINKKI: Voit paistaa leivitettyihin possuviipaleisiin rapean pinnan paistinpannussa pienessä määrässä rasvaa.

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä