Siirry sisältöön
Aasialainen ruoka

Aasialainen ruoka

Aasialainen ruoka on suosiossa etenkin niiden joukossa, jotka rakastavat currya, soijaa, inkivääriä, chiliä ja kookosta. Alta löydät ison joukon ihanan värikkäitä reseptejä, joiden avulla makumatka Aasiaan onnistuu helposti ja maukkaasti!

Kana-onigirit Video
ohje

1t 15min

Keskitaso

Kana-onigirit
Rapeat possu-gyozat Video
ohje

4

1t 30min

Keskitaso

Rapeat possu-gyozat
Grilliplatteri aasialaisittain Video
ohje
Bao bun -sämpylät possulla Video
ohje
Misomarinoitua possua grillissä Video
ohje
Rapea possuwok Video
ohje

6

30min

Keskitaso

Rapea possuwok
Rapea kaalisalaatti thai-tyyliin Video
ohje
Poke bowl possulla ja papaijalla Video
ohje
Crispy pork katsu Video
ohje

4

30min

Helppo

Crispy pork katsu
Tantanmen Video
ohje

4

35min

Keskitaso

Tantanmen
Stir fry possua riisillä Video
ohje

4

20min

Keskitaso

Stir fry possua riisillä

Aasialainen ruoka on oikea makumatka

Aasialaisesta ruuasta puhuttaessa päällimmäisinä seikkoina pulpahtavat mieleen muun muassa wokki, nuudelit, possu- ja kanaruuat, kasvikset ja erilaiset mausteet, puikoilla syöminen ja kohtuullisuus, makea ja tulinen ruoka. Aasialainen ateria on paljon muuta kuin vatsan täytettä. Se on todella nautinnollinen makumatka. Aasialaiseen kulttuuriin kuuluu se, että ruokahetki vietetään mieluiten yhdessä perheen tai ystävien kesken, rauhallisesti ruokaa ja kanssaihmisiä kunnioittaen.

Parasta aasialaisessa ruoassa on sen upeiden makujen lisäksi se, että ruoka on terveellistä. Inkiväärillä, currylla ja chilillä on tutkitusti paljon terveysvaikutuksia, joten niitä kannattaa lisätä omaan ruokavalioonsa. Aasialaisen ruoan kautta ne tulevat mukaan kuin itsestään.

Erilaiset ruokakulttuurit rikastuttavat ja ihastuttavat, siksi kannattaa välillä jättää lenkkimakkarat ja ruisleivät seuraavaan kertaan ja tutustua rohkeasti matkoilla ja kotona erilaisiin makusinfonioihin.