Siirry sisältöön
Aasialainen ruoka

Aasialainen ruoka

Aito aasialainen ruoka ja ruokakulttuuri kiehtovat meitä ruuasta ja terveydestä kiinnostuneita. Aasialainen ruoka on suosiossa etenkin niiden joukossa, jotka rakastavat currya, soijaa, inkivääriä, chiliä ja kookosta. Tulisen ruoan ystävät voivat käyttää runsaasti chiliä, kun taas vähemmän tulisesta ruoasta pitävät voivat puolestaan laittaa sitä mukaan vain maltillisesti. Kun ruoan valmistaa itse, niin silloin mausteita voi käyttää oman maun mukaan. Se on kyllä hienoa se.

Aasialainen ruoka on oikea makumatka

Aasialaisesta ruuasta puhuttaessa päällimmäisinä seikkoina pulpahtavat mieleen muun muassa wokki, nuudelit, possu- ja kanaruuat, kasvikset ja erilaiset mausteet, puikoilla syöminen ja kohtuullisuus, makea ja tulinen ruoka. Aasialainen ateria on paljon muuta kuin vatsan täytettä. Se on todella nautinnollinen makumatka. Aasialaiseen kulttuuriin kuuluu se, että ruokahetki vietetään mieluiten yhdessä perheen tai ystävien kesken, rauhallisesti ruokaa ja kanssaihmisiä kunnioittaen.

Parasta aasialaisessa ruoassa on sen upeiden makujen lisäksi se, että ruoka on terveellistä. Inkiväärillä, currylla ja chilillä on tutkitusti paljon terveysvaikutuksia, joten niitä kannattaa lisätä omaan ruokavalioonsa. Aasialaisen ruoan kautta ne tulevat mukaan kuin itsestään.

Erilaiset ruokakulttuurit rikastuttavat ja ihastuttavat, siksi kannattaa välillä jättää lenkkimakkarat ja ruisleivät seuraavaan kertaan ja tutustua rohkeasti matkoilla ja kotona erilaisiin makusinfonioihin.