Tikka masala possusta
25min
4
Helppo
Ainekset
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun nopeat fileesuikaleet 300 g
- 1 kpl prk valmista Tikka Masala -kastiketta (450 g)
- 2 kpl porkkanaa
- 1 kpl keltasipulia
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 2 kpl lehtisellerin vartta
- 2 dl vettä
- 1 kpl tlk kookoskermaa (165 g)
- 4 dl helmicouscousta
- 1 kpl kasvisliemikuutiota
- 2 rkl öljyä paistamiseen
Tarjoiluun
- 1.5 dl turkkilaista jogurttia (10%)
- tuoreita yrttejä
Ohje
Kypsennä helmicouscous pakkauksen ohjeen mukaisesti kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä (noin 25 min).
Kuori porkkanat ja kuutioi pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa lehtisellerin varret ohuiksi viipaleiksi.
Lämmitä öljyä pannussa. Lisää porkkanat ja kypsennä 5–8 minuutin ajan. Kun porkkanat alkavat saada väriä, lisää loput kasvikset ja kypsennä noin 5 minuuttia. Lisää 2 dl vettä ja raaputa kaikki maku pannun pohjalta ja laidoilta liemen sekaan. Anna hautua, kunnes neste on melkein haihtunut pois.
Lisää valmis Tikka Masala -kastike sekä kookoskerma. Hauduta 5 minuuttia. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
Lämmitä erillisellä pannulla tilkka öljyä ja ruskista fileesuikaleet. Sekoita kypsät lihat kastikkeen joukkoon.
Tarjoile Possu Tikka Masala couscousin kanssa. Koristele annokset halutessasi tuoreilla yrteillä ja turkkilaisella jogurtilla. Tarjoile naan-leivän kanssa.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 500 g | |
---|---|---|
Energia | 443 kJ / 106 kcal | 2216 kJ / 529 kcal |
Rasva | 4.8 g | 23.8 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.3 g | 11.7 g |
Hiilihydraatit | 10.2 g | 50.8 g |
- josta sokereita | 1.4 g | 7.2 g |
Proteiini | 5 g | 26 g |
Ravintokuitu | 0.9 g | 4.3 g |
Suola | 0.4 g | 2 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.