Siirry sisältöön
Kastikkeet

Kastikkeet

Kastikkeet kruunaavat annoksen kuin annoksen. Kastikkeiden avulla ruoka-annokseen saa hurjasti vaihtelua joko kastiketta hienoisesti muokkaamalla tai sitä kokonaan vaihtamalla.
Kokosimme tähän kastikereseptejä tutuista klassikoista hieman uudempiin tuttavuuksiin.

Stir fry possua riisillä Video
ohje

4

20min

Keskitaso

Stir fry possua riisillä

4

35min

Helppo

Dijon-kastike

4

40min

Helppo

Nakkistroganoff
Nakkikastike Video
ohje

4

25min

Helppo

Nakkikastike
Pasta Bolognese Video
ohje

4

45min

Helppo

Pasta Bolognese
Marinadi ribseille Video
ohje

1

30min

Helppo

Marinadi ribseille
Stroganoff Video
ohje

4

1t 50min

Keskitaso

Stroganoff

6

1t 30min

Keskitaso

Bella notte -lihapullat

Löydä sopiva kastike ruokaan kuin ruokaan

Kylmät kastikkeet ovat kiireisen kokin hyvä ystävä, sillä ne ovat usein äärimmäisen nopeat valmistaa. Esimerkiksi helppo ruohosipuli-jogurttikastike tai mausteinen tandoorikastike sopivat loistavasti liharuokien taikka salaatin kaveriksi.

Helppo balsamietikkakastike puolestaan sopii erinomaisesti esimerkiksi naudan entrecote pihvifileen rinnalle. Toki tätä makoisaa ja nopeaa kastiketta voi testata muidenkin liharuokien yhteydessä. Tämä kastike ei myöskään pilaannu helposti, joten sitä voi kerralla valmistaa hieman suuremmankin määrän ja hyödyntää usean eri ruoan kanssa.

Löytyypä meillä Snellmanilla reseptikirjastamme myös kaksi klassikkokastiketta, kuten bernaisekastike ja madeirakastike. Nämä eivät välttämättä ole niitä helpoimpia kastikeohjeita ja vaivaa täytyy nähdä hieman enemmän, mutta lopputulos on takuulla sen väärti. Nämä kastikkeet kannattaa testata esimerkiksi porsaan sisäfileen ja perunoiden kanssa.