Siirry sisältöön
Kastikkeet

Kastikkeet

Kastikkeet kruunaavat annoksen kuin annoksen. Kastikkeiden avulla ruoka-annokseen saa hurjasti vaihtelua joko kastiketta hienoisesti muokkaamalla tai sitä kokonaan vaihtamalla.
Kokosimme tähän kastikereseptejä tutuista klassikoista hieman uudempiin tuttavuuksiin.

Löydä sopiva kastike ruokaan kuin ruokaan

Kylmät kastikkeet ovat kiireisen kokin hyvä ystävä, sillä ne ovat usein äärimmäisen nopeat valmistaa. Esimerkiksi helppo ruohosipuli-jogurttikastike tai mausteinen tandoorikastike sopivat loistavasti liharuokien taikka salaatin kaveriksi.

Helppo balsamietikkakastike puolestaan sopii erinomaisesti esimerkiksi naudan entrecote pihvifileen rinnalle. Toki tätä makoisaa ja nopeaa kastiketta voi testata muidenkin liharuokien yhteydessä. Tämä kastike ei myöskään pilaannu helposti, joten sitä voi kerralla valmistaa hieman suuremmankin määrän ja hyödyntää usean eri ruoan kanssa.

Löytyypä meillä Snellmanilla reseptikirjastamme myös kaksi klassikkokastiketta, kuten bernaisekastike ja madeirakastike. Nämä eivät välttämättä ole niitä helpoimpia kastikeohjeita ja vaivaa täytyy nähdä hieman enemmän, mutta lopputulos on takuulla sen väärti. Nämä kastikkeet kannattaa testata esimerkiksi porsaan sisäfileen ja perunoiden kanssa.