Mausteinen lihapata linsseillä ja ruusukaalilla
30min (josta aktiivista 15min)
4
Helppo
Ainekset
- 1 kpl Snellman Naudan nopeat paistisuikaleet 250 g
- 1 kpl isoa sipulia
- 1 kpl punaista chiliä
- 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
- 1 kpl kanelitankoa
- 1 tl korianterin siemeniä
- 2 tl kurkumaa
- 2 kpl laakerinlehteä
- 1 tl suolaa
- 2 rkl öljyä
- 1 kpl tölkki kuorittuja tomaatteja (n. 400 g)
- 200 g ruusukaalia
- 1 kpl tölkki punaisia linssejä (á 380 g/230 g)
Ohje
Ota paistisuikaleet huoneenlämpöön noin 30 min ennen paistamista. Ruskista suikaleet kuumassa pannussa 2–3 minuuttia, laita sivuun odottamaan.
Käsittele ruusukaalit. Leikkaa ruusukaaleista kanta ja poista nuutuneet lehdet. Leikkaa puoliksi tai muutamaan osaan, laita sivuun odottamaan.
Murskaa korianterinsiemenet morttelissa. Lorauta noin 0,5 rkl öljyä kattilaan ja lisää murskatut korianterinsiemenet, laakerinlehdet ja kanelitanko. Kuullota mausteita miedolla lämmöllä 1–2 minuuttia. Varo polttamasta mausteita. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli, valkosipuli, inkivääri ja chili, kuullota muutama minuutti. Lisää joukkoon ruskistettu liha, tomaattimurska ja ruusukaalit. Mausta suolalla.
Hauduta kannen alla noin 15 minuuttia.
Valuta ja huuhtele linssit huolellisesti ja lisää padan joukkoon, anna kiehahtaa. Tarjoile liha-linssipata täysjyväriisin kera.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 300 g | |
---|---|---|
Energia | 382 kJ / 91 kcal | 1145 kJ / 274 kcal |
Rasva | 3.6 g | 10.7 g |
- josta tyydyttynyttä | 0.7 g | 2.1 g |
Hiilihydraatit | 6.3 g | 19 g |
- josta sokereita | 2.8 g | 8.4 g |
Proteiini | 7 g | 20 g |
Ravintokuitu | 3.2 g | 9.6 g |
Suola | 0.8 g | 2.3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.