
Karamellipossua ja gochujang-kastiketta Micke Björklundin tyyliin
Maatiaispossun sisäfilee n. 690 g45min
6
Helppo
Ainekset
Karamellipossu
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun sisäfilee n. 690 g
- 1 rkl maissitärkkelystä
- 1 kpl sipulia
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 1 dl fariinisokeria
- 4 dl vettä
- 2 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
- 2 rkl kalakastiketta
- 1 rkl öljyä paistamiseen
- 1 tl suolaa
- 1 rkl soijakastiketta
Gochujang-kastike
- 2 dl majoneesia
- 1 rkl gochujang-chilitahnaa
- 0.5 tl suolaa
- 1 rkl limen mehua
Lisäksi
- 4 dl riisiä
- 2 kpl parsakaalta
- 1 kpl limeä
- 1 kpl ruukkua korianteria
- 2 rkl paahdettua sipulirouhetta
Ohje
-
Leikkaa liha noin 3 x 3 cm:n kuutioiksi ja sekoita joukkoon maissitärkkelys.
-
Kuumenna isolla pannulla öljyä ja ruskista lihat kunnolla.
-
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Lisää ne pannulle lihan kanssa ja paista vielä minuutti.
-
Kaada joukkoon vesi, inkivääri, kalakastike, soija ja sokeri ja anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes vesi on melkein kiehunut ja kastike on tahmeaa. Mausta suolalla.
-
Sekoita majoneesin joukkoon gochujang-maustetahna ja mausta suolalla ja limettimehulla.
-
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
-
Leikkaa parsakaali karkeiksi paloiksi ja paista ne pannulla tilkassa öljyä keskilämmöllä. Mausta ruskistuneet parsakaalit limemehulla.
-
Laita riisi kulhoon, lisää parsakaali, liha ja ripottele päälle paahdettua sipulia ja karkeasti silputtua korianteria.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 500 g | |
---|---|---|
Energia | 532 kJ / 126 kcal | 2659 kJ / 632 kcal |
Rasva | 3.5 g | 17.5 g |
- josta tyydyttynyttä | 0.6 g | 3.1 g |
Hiilihydraatit | 15.9 g | 79.7 g |
- josta sokereita | 4.4 g | 22 g |
Proteiini | 7 g | 35 g |
Ravintokuitu | 1.4 g | 7 g |
Suola | 0.9 g | 4.4 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.