Siirry sisältöön
Valkosipulikastike

Valkosipulikastike

7

5min työaika | 5min kokonaisaika

Helppo

Valkosipulikastike sopii hyvin liharuokien kaveriksi. Tähän majoneesiseokseen voi myös halutessaan dipata esimerkiksi ranskalaisia tai kasviksia. Valkosipulikastike kuuluu lähes jokaisen suosikkeihin, eikä ihme, kyllähän se maku nyt vaan on niin herkullinen. Tässä nopean ja maistuvan valkosipulikastikkeen resepti, ole hyvä!

Ainekset

Valkosipulikastike
  • 2 dl majoneesia
  • 1 dl ruokakermaa
  • 3 kpl valkosipulin kynttä murskattuna
  • 0.5 tl pippurimaustesekoitusta

Ohje

Sekoita valkosipulikastikkeen aineet ja anna maustua jääkaapissa parista tunnista seuraavaan päivään.

Tarjoa esim. grillatun lihan lisukkeena.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 40 g
Energia 2191 kJ / 532 kcal 876 kJ / 213 kcal
Rasva 57.4 g 23 g
- josta tyydyttynyttä 5.4 g 2.1 g
Hiilihydraatit 3.3 g 1.3 g
- josta sokereita 1.6 g 0.6 g
Proteiini 2 g 1 g
Ravintokuitu 0.1 g 0.1 g
Suola 0.6 g 0.2 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle