Pasta Bolognese

Pasta Bolognese

Pasta bolognese on yksi perinteisimpiä pastaruokia. Italian Bolognasta lähtöisin olevasta ruokalajista onkin olemassa lukuisia muunnelmia. Herra Snellmanin reseptillä tehty bolognesekastike sisältää sopivasti valkosipulia ja runsaasti maukasta Kunnon paistijauhelihaa, joka valmistetaan aina suomalaisesta, pakastamattomasta naudan sisä-, ulko-, kulma- ja paahtopaistista.

Perinteisesti pasta bolognese tarjoillaan nauhamaisen tagliatelle-pastan ja parmesanraasteen kera.

4 45 min

Ainekset

  • 400 g Kunnon paistijauhelihaa
  • 50 g selleriä
  • 100 g porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 1 kynsi valkosipulia
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 300 g vettä
  • 30 g vehnäjauhoja
  • 1 rkl soijaa
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 ripaus oreganoa
  • 1 ripaus mustapippuria
  • 1 ripaus suolaa
  • öljyä paistamiseen
  • parmesanraastetta
Kunnon naudan pais­ti­jau­he­li­ha 7 %

Pasta Bolognese — Ohje

  1. Suikaloi vihannekset ja puserra valkosipulin kynsi.
  2. Ruskista jauheliha ja kasvikset. Lisää vehnäjauhot ja sekoita.
  3. Lisää joukkoon tomaattisose ja vesi. Lisää lihaliemikuutio ja soija.
  4. Mausta kastike oreganolla, suolalla ja pippurilla.
  5. Tarjoile valmis bolognesekastike tagliatellen, parmesaanin ja hyvän salaatin kera.

Vinkki!

Tiesitkö, että bolognesekastikkeen voi tehdä myös kasslerista uunissa hauduttamalla? Tutustu Jamie Oliverilta innoituksensa saaneeseen ragù alla bolognese -reseptiin!

Mausteisempien ruokien ystäville suosittelemme myös tätä chorizo-bolognesekastikkeen reseptiä.

Kunnon jauheliha

Rakastettu koska ei pakastettu

Snellmanin Kunnon jauheliha on aina tuoretta, pakastamatonta, 100-prosenttisesti suomalaista lihaa perhetiloilta.

On jauhelihaa.
Ja sitten on tätä Kunnon jauhelihaa.

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä

Pasta bolognesen historia

Pasta bolognesen juuret ovat syvällä on Italian Bolognassa. Bolognesen aito alkuperäinen nimi ei kuitenkaan ole pasta bolognese, vaan ragù alla bolognese, ragù bolognese tai ihan vaan ragù. Tarinan mukaan bolognese sai tunnetumman nimensä, kun bolognalaiset siirtolaiset rantautuivat Amerikkaan tuoden ragun mukanaan ja paikalliset nimesivät siirtolaisten herkkuruoan bologneseksi.

Perinteisesti bolognesen valmistus tehdään aina italialaiseen tapaan tunteella ja kastikkeen annetaan hautua liedellä useita tunteja. Nykypäivänä pasta bolognesesta on kuitenkin useita eri versioita, jotka sopivat myös arki-iltoihin, jolloin aika on kortilla. Vaikka tavallisten tallaajien keskuudessa ruoka kulkee usein nimellä spaghetti bolognese, oikeaoppisesti bolognese tarjoillaan aina tagliatellen kanssa. Tärkeintä herkullisen pasta bolognesen valmistuksessa on kuitenkin valita raaka-aineeksi laadukasta lihaa, kuten Snellmanin Kunnon jauhelihaa. 

Lisätwistiä pasta bologneseen

Bolognesekastikkeeseen saa helposti pientä twistiä lisäämällä siihen esimerkiksi pekonia, chorizoa tai salsicciaa.