Siirry sisältöön
Pasta Bolognese

Pasta Bolognese

Kunnon naudan paistijauheliha 7 % 400 g

45min

4

Helppo

Pasta bolognese on yksi perinteisimpiä pastaruokia. Italian Bolognasta lähtöisin olevasta ruokalajista onkin olemassa lukuisia muunnelmia. Herra Snellmanin reseptillä tehty bolognesekastike sisältää sopivasti valkosipulia ja ja tomaattia sekä runsaasti maukasta Kunnon paistijauhelihaa, joka valmistetaan aina suomalaisesta, pakastamattomasta naudanpaistista. Perinteisesti pasta bolognese tarjoillaan nauhamaisen tagliatelle-pastan ja parmesanraasteen kera.

Ainekset

  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • 300 g tagliatelle pastaa
  • vettä pastan keittämiseen
  • suolaa
Bolognese-kastike
  • 1 kpl Snellman Kunnon naudan paistijauheliha 7 % 400 g
  • 50 g sellerinvartta
  • 1 kpl porkkanaa
  • 1 kpl sipulia
  • 1 kpl valkosipulinkynttä
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 3 dl vettä
  • 1 kpl lihaliemikuutiota
  • 1 tl oreganoa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 rkl öljyä paistamiseen
  • 2 rkl tomaattipyrettä

Ohje

Kuori porkkana ja sipulit. Hienonna kaikki kasvikset pieniksi kuutioiksi.

Kuumenna pannulla öljy, lisää kasvikset ja jatka paistamista noin 5 minuuttia tai kunnes kasvikset on hieman pehmenneet ja saaneet väriä. Lisää pannulle jauheliha ja paista kypsäksi.

Lisää tomaattipyre, tomaattimurska ja vesi.

Murenna joukkoon lihaliemikuutio ja mausta kastike oreganolla, suolalla ja mustapippurilla. Anna kastikkeen hautua kannen alla noin 20–30 minuuttia.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa kastike keitetyn pastan ja parmesanraasteen kanssa.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 450 g
Energia 510 kJ / 121 kcal 2294 kJ / 545 kcal
Rasva 3.5 g 15.6 g
- josta tyydyttynyttä 1.4 g 6.1 g
Hiilihydraatit 13.9 g 62.5 g
- josta sokereita 2.1 g 9.5 g
Proteiini 8 g 35 g
Ravintokuitu 1.2 g 5.4 g
Suola 0.8 g 3.8 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Kokkaa resepti vaiheittain

Pasta bolognesen historia

Pasta bolognesen juuret ovat syvällä on Italian Bolognassa. Bolognesen aito alkuperäinen nimi ei kuitenkaan ole pasta bolognese, vaan ragù alla bolognese, ragù bolognese tai ihan vaan ragù. Tarinan mukaan bolognese sai tunnetumman nimensä, kun bolognalaiset siirtolaiset rantautuivat Amerikkaan tuoden ragun mukanaan ja paikalliset nimesivät siirtolaisten herkkuruoan bologneseksi.

Perinteisesti bolognesen valmistus tehdään aina italialaiseen tapaan tunteella ja kastikkeen annetaan hautua liedellä useita tunteja. Nykypäivänä pasta bolognesesta on kuitenkin useita eri versioita, jotka sopivat myös arki-iltoihin, jolloin aika on kortilla. Vaikka tavallisten tallaajien keskuudessa ruoka kulkee usein nimellä spaghetti bolognese, oikeaoppisesti bolognese tarjoillaan aina tagliatellen kanssa. Tärkeintä herkullisen pasta bolognesen valmistuksessa on kuitenkin valita raaka-aineeksi laadukasta lihaa, kuten Snellmanin Kunnon jauhelihaa. 

Lisätwistiä pasta bologneseen

Bolognesekastikkeeseen saa helposti pientä twistiä lisäämällä siihen esimerkiksi pekonia, chorizoa tai salsicciaa.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle