Pasta bolognese

Pasta Bolognese

Pasta bolognese är en av de mest klassiska pastarätterna. Rätten har kommit från Bologna, Italien och det finns flera varianter av maträtten. Herr Snellmans bolognese innehåller lämpligt med vitlök och rejält med gott Stekmalet kött, som tillverkas av finländsk, gm-fri nöt innerstek, hörnstek samt ytterstek och rostbiff. Riktigt stekmalet kött kännetecknas även av att det alltid tillverkas av färskt kött, som inte varit nerfryst vid något tillfälle. Detta recept har gjorts tillsammans med tagliatellepasta och smakar bra med riven parmesanost.

4 45 min

Ingredienser

  • 400 g Snellmans Stekmaletkött
  • 50 g selleri
  • 100 g morot
  • 1 lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 500 g tomatkross
  • 300 g vatten
  • 30 g vetemjöl
  • 1 msk soja
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 nypa oregano, peppar, salt efter smak
  • lite olja för stekning

Pasta bolognese — Gör så här

  1. Skär grönsakerna i strimlor och krossa vitlöken. Fräs maletköttet och grönsakerna tills de fått färg. Tillsätt vetemjölet och blanda om. Häll i tomatpurén och vattnet. Lägg i köttbuljongstärningen och sojan. Smaka av med oregano, salt och peppar. Servera med tagliatellipasta, riven ost och en god sallad.
Allting stämmer i Riktig malet kött

Malet kött är en grundbult i vår matkultur och i många familjer äts malet kött varje vecka. Vi på Snellmans vill att alla hemmakockar skall ha möjligheten att välja de bästa möjliga produkterna till sin vardag, och därför producerar vi dessa så bra vi bara kan.

Det finns malet kött.
Och sen finns det Riktigt malet kött.

Rate

Dela

Kommentarer