Pasta bolognese
45min
4
Lätt
Ingredienser
- 1 dl riven parmesan
- 300 g tagliatelle pasta
- vatten
- salt
Bolognese-sås
- 1 pkt Snellman Stekmalet kött av nöt 7 % 400 g
- 50 g selleri
- 1 morötter
- 1 lök
- 1 vitlökslyftor
- 500 g tomatkross
- 3 dl vatten
- 1 buljongtärning
- 1 tsk oregano
- 0.5 tsk svartpeppar
- 0.5 tsk salt
- 1 msk olja för stekning
- 2 msk tomatpuré
Instruktioner
Skala moroten och lökarna. Finhacka alla grönsaker i små bitar.
Värm olja i en panna, ös i grönsakerna och stek i ca. 5 minuter eller tills grönsakerna fått lite färg och mjuknat en aning. Lägg i malet kött och stek tills det är klart.
Fyll på med tomatpuré, krossad tomat och vatten.
Smula i en buljongtärning och krydda såsen med oregano, salt och svartpeppar. Låt såsen puttra under lock i ca. 20–30 minuter.
Koka pasta enligt förpackningens instruktioner. Servera pastan med såsen och riven parmesan.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 450 g | |
---|---|---|
Energi | 510 kJ / 121 kcal | 2294 kJ / 545 kcal |
Fett | 3.5 g | 15.6 g |
- varav mättat fett | 1.4 g | 6.1 g |
Kolhydrat | 13.9 g | 62.5 g |
- varav sockerarter | 2.1 g | 9.5 g |
Protein | 8 g | 35 g |
Fiber | 1.2 g | 5.4 g |
Salt | 0.8 g | 3.8 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.