Pasta bolognese

Pasta Bolognese

Pasta bolognese är en av de mest klassiska pastarätterna. Rätten har kommit från Bologna, Italien och det finns flera varianter av maträtten. Herr Snellmans bolognese innehåller lämpligt med vitlök och rejält med gott Stekmalet kött, som tillverkas av finländsk, gm-fri nöt innerstek, hörnstek samt ytterstek och rostbiff. Riktigt stekmalet kött kännetecknas även av att det alltid tillverkas av färskt kött, som inte varit nerfryst vid något tillfälle. Detta recept har gjorts tillsammans med tagliatellepasta och smakar bra med riven parmesanost.

4 45 min

Ingredienser

  • 400 g Snellmans Stekmaletkött
  • 50 g selleri
  • 100 g morot
  • 1 lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 500 g tomatkross
  • 300 g vatten
  • 30 g vetemjöl
  • 1 msk soja
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 nypa oregano, peppar, salt efter smak
  • lite olja för stekning
Kunnon pais­ti­jau­he­li­ha 3

Pasta bolognese — Gör så här

  1. Skär grönsakerna i strimlor och krossa vitlöken. Fräs maletköttet och grönsakerna tills de fått färg. Tillsätt vetemjölet och blanda om. Häll i tomatpurén och vattnet. Lägg i köttbuljongstärningen och sojan. Smaka av med oregano, salt och peppar. Servera med tagliatellipasta, riven ost och en god sallad.
Jauheliha banner 02

Du myser
när vi inte fryser

Snellmans Riktigt malet kött är aldrig fruset, alltid färskt och 100-procent inhemskt kött från våra famijegårdar.

Det finns malet kött.

Och sen finns det Riktigt malet kött.

Rate

Dela

Kommentarer