Chorizo-Bolognesekastike
Tämä resepti oli mukana All Natural -reseptikilpailussa, jossa haastoimme 9 ruokabloggaajaa kehittämään oman, täysin lisäaineettoman reseptin valitsemastaan All Natural -tuotteesta. Tämän muunnoksen perinteisestä bolognesekastikkeesta kehitti Liemessä.
4
Ainekset
-
- 2 pkt Snellman All Natural Chorizo
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 oksaa rosmariinia
- 0.5 tl kuivattua chiliä
- 2 valkosipulinkynttä
- merisuolaa ja pippuria
- 125 ml biodynaamista punaviiniä (tai alkuviiniä)
- 400 g tomaattimurskaa
- 1 rkl ruokosokeria
- 400 g tagliatelle pastaa
- 250 g buffalomozzarellaa
Chorizo-Bolognesekastike — Ohje
-
- Tee chorizoihin viilto ja poista kuori. Muussaa chorizot haarukalla. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista rosmariinia öljyssä 3-5 minuuttia. Ota rosmariinit sivuun talouspaperille kuivumaan.
- Lisää pannulle rosmariinilla maustettuun öljyyn hienonnettu chili ja valkosipuli. Anna kuullottua. Lisää chorizo ja paista kuumalla pannulla noin 5 minuuttia. Lisää viini, anna hieman kiehahtaa ja lisää tomaattimurska sekä sokeri. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna porista noin 10 minuuttia.
- Tarjoile chorizo-bolognesekastike keitetyn pastan, mozzarellan ja öljyssä paistetun rosmariinin kera.
Vinkki!
Chorizoa löytyy myös mausteisesta shakshuka-reseptistä.
Kokonaan lisäaineettomat All Natural – tuotteet syntyivät usean vuoden tuotekehityksen tuloksena. Ratkaisu oli lopulta helppo: Laitetaan enemmän lihaa ja kokeillaan erilaisia mausteyhdistelmiä. Lopputulos on juuri niin hyvä kuin alun perin ajateltiin.