Chorizo bolognese pasta

Chorizo-Bolognesekastike

Detta recept var med i All Natural-recepttävlingen. Vi utmanade 9 matbloggare att skapa ett eget, helt tillsatsfritt recept med någon av våra All Natural-korvar. Detta recept har gjorts av Liemessä.

4

Ingredienser

  • 2 pkt Snellman All Natural Chorizo
  • 1 msk olivolja
  • 2 kvistar rosmarin
  • 0.5 tsk torkad chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • havssalt och peppar
  • 125 ml biodynamiskt rödvin (eller naturvin)
  • 400 g tomatkross
  • 1 msk rörsocker
  • 400 g tagliatelle pasta
  • 250 g buffalomozzarella

Chorizo bolognese pasta — Gör så här

  1. Skär ett snitt i chorizon och ta bort skalet. Mosa chorizon med en gaffel. Värm upp olivolja på en stekpanna och stek rosmarin i oljan 3-5 minuter. Ta bort rosmarinen och lägg åt sidan på ett papper och torka.
  2. Lägg till den finhackade chilin och vitlöken på stekpannan i den rosmarinsmaksatta oljan. Tillsätt vinet, koka upp och tillsätt tomatkross och socker. Smaka av med salt och peppar. Låt koka i ca. 10 minuter.
  3. Servera chorizobolognesesåsen med kokt pasta, mozzarella och med rosmarinen, som stekts i olja.

Rate

Dela

Kommentarer