Perinteinen chili con carne

Perinteinen chili con carne kulhossa

Chilipippuria ja lihaa, eli Chili con carne. Tämä perinteisen chili con carnen resepti saa mehevyytensä Herra Snellmanin paistijauhelihasta.

6 35 min

Ainekset

  • 400 g Snellmanin Kunnon paistijauhelihaa
  • 1 paprika
  • 1 sipuli
  • 1 prk kikherneitä
  • 1 prk kidneypapuja
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 prk paseerattuja tomaatteja
  • 3 rkl lihafondia
  • 1 valkosipulinkynttä puristettuna
  • 1-2 kokonaista chiliä
  • 1 ripaus paprikajauhetta
  • 1 ripaus mustapippuria
  • 1 ripaus sokeria
  • 1 ripaus suolaa
  • 1 ripaus kanelia
  • 1 rkl öljyä paistamiseen

Perinteinen chili con carne — Ohje

  1. Hienonna sipuli ja chili. Kuutioi paprika.
  2. Kuumenna öljyä kattilassa ja kuullota valkosipuli ja sipulit siinä. Ruskista jauheliha samassa kattilassa.
  3. Lisää joukkoon chili ja paprikanpalat. Paista vielä muutamien minuuttien ajan.
  4. Lisää joukkoon myös tomaattipyree, lihafondi ja paseeratut tomaatit. Anna kiehua 20 minuutin ajan.
  5. Lisää joukkoon kikherneet ja kidneypavut liemineen. Mausta seos. Chili con carne saa olla voimakkaasti maustettu.
  6. Tarjoile riisin kera.

Vinkki!

Katso myös toinen chili con carne -reseptimme, jossa hitusella suklaata maustettu chiliseos kypsennetään uunissa juustokuorrutuksen alla.

Kunnon jauheliha

Rakastettu koska ei pakastettu

Snellmanin Kunnon jauheliha on aina tuoretta, pakastamatonta, 100-prosenttisesti suomalaista lihaa perhetiloilta.

On jauhelihaa.
Ja sitten on tätä Kunnon jauhelihaa.

Arvioi

Jaa

Kommentit