Chili con carne
Chilipippuria ja lihaa, eli Chili con carne. Tämä perinteisen chili con carnen resepti saa mehevyytensä Herra Snellmanin paistijauhelihasta.
Ainekset
-
- 400 g Snellmanin Kunnon paistijauhelihaa
- 1 paprika
- 1 sipuli
- 1 prk kikherneitä
- 1 prk kidneypapuja
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 1 prk paseerattuja tomaatteja
- 3 rkl lihafondia
- 1 valkosipulinkynttä puristettuna
- 1-2 kokonaista chiliä
- 1 ripaus paprikajauhetta
- 1 ripaus mustapippuria
- 1 ripaus sokeria
- 1 ripaus suolaa
- 1 ripaus kanelia
- 1 rkl öljyä paistamiseen
Chili con carne — Ohje
-
- Hienonna sipuli ja chili. Kuutioi paprika.
- Kuumenna öljyä kattilassa ja kuullota valkosipuli ja sipulit siinä. Ruskista jauheliha samassa kattilassa.
- Lisää joukkoon chili ja paprikanpalat. Paista vielä muutamien minuuttien ajan.
- Lisää joukkoon myös tomaattipyree, lihafondi ja paseeratut tomaatit. Anna kiehua 20 minuutin ajan.
- Lisää joukkoon kikherneet ja kidneypavut liemineen. Mausta seos. Chili con carne saa olla voimakkaasti maustettu.
- Tarjoile riisin kera.
Vinkki!
Chili con carne toimii mainiosti myös esimerkiksi tortillojen, tacojen tai pitaleipien täytteenä.
Katso myös chili con carne uunissa -resepti, jossa hitusella suklaata maustettu chiliseos kypsennetään uunissa juustokuorrutuksen alla.
Rakastettu koska ei pakastettu
Snellmanin Kunnon jauheliha on aina tuoretta, pakastamatonta, 100-prosenttisesti suomalaista lihaa perhetiloilta.
On jauhelihaa.
Ja sitten on tätä Kunnon jauhelihaa.
Muita reseptejä
Chili con carnen historia
Chili con carne, eli suomeksi chiliä lihan kanssa, on perinteikäs tuhti ja lämmittävä pataruoka, joka sisältää chiliä, lihaa, papuja ja tomaattia. Chili con carnea on perinteisesti valmistettu Pohjois-Meksikossa ja Amerikan Texasissa, josta tulinen herkku on levinnyt maailmalle. Chili con carnea voi helposti tehdä kerralla isomman satsin, josta riittää useammaksi päiväksi koko perheelle. Chili con carne kestää säilytystä hyvin ja sen maku mehevöityy ajan myötä, maistuen mainiolta vielä parin päivän jälkeenkin.