Possua hapanimeläkastikkeessa

Possua hapanimeläkastikkeessa

Possuviipaleet ja kasvikset hapanimeläkastikkeessa on helppotekoinen ruoka, joka maistuu monelle. Tarjoa lisukkeena esimerkiksi keitettyä riisiä tai nuudeleita. Tämä annos on niin herkullista, värikästä ja maistuvaa. Nautinnollisia ruokahetkiä!

Ainekset

  • 600 g Maatiaispossun kinkkusuikaletta (2 pkt, a 300 g)
  • pala inkivääriä
  • 1 punainen chili
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 1 punasipuli
  • 2 porkkanaa
  • 1 punainen paprika
  • 1 keltainen paprika
  • 1 purkki ananaspaloja
  • 1 pala purjoa
  • 5 herkkusientä
  • 1 purkki bambuversoja
  • seesami tai oliiviöljyä paistamiseen
Helppo hapanimeläkastike
  • 1 rkl maizenaa
  • 0,5 dl kylmää vettä
  • 2 rkl hunajaa
  • 4 rkl riisiviinietikkaa
  • 4 rkl ketsuppia
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl soijaa
  • 2,5 dl ananasmehua
  • 0,5 tl chiliä

Possua hapanimeläkastikkeessa — Ohje

  1. Pilko kaikki vihannekset, mielellään suikaleiksi. (Jos kaikkia vihanneksia ei ole kotona osan voi jättää pois, käytä niitä mitä kotoa löytyy.)
  2. Tee kastike, sekoita maizena ja vesi, sekoita muut ainekset.
  3. Ruskista liha pannulla ja siirrä lihat kattilaan, kaada kastike päälle ja anna kiehahtaa.
  4. Paista vihannekset hetken pannulla, vihannesten tulee olla kypsiä mutta ei pehmeitä vaan rapeita.
  5. Kaada vihannekset kattilaan ja sekoita hyvin, annan hetken hautua.
  6. Jos sinulla on wokki niin wokkaa ensin possunliha, lisää vihannekset ja hetken kuluttua kaada kastike päälle ja anna hetken kiehahtaa.
  7. Keitä riisi ja tarjoile.
Suikaleet ja kuutiot

“Meillä suikaleet ja kuutiot tehdään aina pakastamattomasta suomalaisesta lihasta eikä niihin lisätä vettä tai käytetä ruiskusuolausta. Ja kyllähän ne ruskistuu kauniisti ja pysyy irtonaisina pannulla.”

Kai, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit