Hoppa till innehållet
Skinkstrimlor i sötsur sås

Skinkstrimlor i sötsur sås

Skinkstrimlor av lantgris 300 g

6

40min tillagningstid | 40min total tid

Lätt

Skinkstrimlor och en hemmagjord sötsur sås är en smakupplevelse du inte vill missa!

Ingredienser

Skinkstrimlor i sötsur sås
  • 2 pkt Snellman Skinkstrimlor av lantgris 300 g
  • 1 bit färsk ingefära
  • 1 röd chili
  • 3 vitlökslyftor
  • 1 rödlök
  • 2 morotter
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 burk ananas bitar i vätska
  • 1 bit purjo
  • 5 champinjon
  • 1 burk bambuskott
  • 1 msk olivolja till stekning
Enkel sötsur sås
  • 1 msk maizena ljus redning
  • 0.5 dl kallt vatten
  • 2 msk honung
  • 4 msk risvinäger
  • 4 msk tomatketchup
  • 1 tsk salt
  • 2 msk sojasås
  • 2.5 dl ananassaft
  • 0.5 tsk chili

Instruktioner

Hacka alla grönsaker, gärna till strimlor. Gör såsen genom att blanda maizena, vatten och övriga ingredienser.
Bryn köttet på pannan och flytta över i en kastrull, häll såsen över och koka upp.
Stek grönsakerna snabbt på pallan, se till att de blir välstekta men inte för mjuka. Överför grönsakerna i kastrullen och låt vila en stund.
(ifall du har en wokpanna kan du först steka köttet, sen grönsakerna och sist hälla såsen över allt och koka upp blandningen kort)
Servera med till exempel kokt ris.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 300 g
Energi 354 kJ / 84 kcal 1061 kJ / 252 kcal
Fett 2.1 g 6.3 g
- varav mättat fett 0.6 g 1.7 g
Kolhydrat 7.6 g 22.8 g
- varav sockerarter 7 g 20.9 g
Protein 8 g 25 g
Fiber 0.9 g 2.8 g
Salt 0.8 g 2.5 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan