Skinkstrimlor i sötsur sås

Possua hapanimeläkastikkeessa

Skinkstrimlor och en hemmagjord sötsur sås är en smakupplevelse du inte vill missa!

4

Ingredienser

  • 600 g Skinkstrimlor av lantgris
  • en bit ingefära
  • 1 röd chili
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 rödlök
  • 2 morötter
  • 1 röd paprika
  • 1 guld paprika
  • 1 burk ananasbitar
  • 1 bit purjo
  • 5 champinjoner
  • 1 burk bambuskott
  • olja för stekning
Enkel sötsur sås
  • 1 msk maizena
  • 0,5 dl kallt vatten
  • 2 msk honung
  • 4 msk risvinsvinäger
  • 4 msk ketchup
  • 1 tsk salt
  • 2 msk soja
  • 2,5 dl ananasjuice
  • 0,5 tsk chili

Skinkstrimlor i sötsur sås — Gör så här

  1. Hacka alla grönsaker, gärna till strimlor. Gör såsen genom att blanda maizena, vatten och övriga ingredienser.
  2. Bryn köttet på pannan och flytta över i en kastrull, häll såsen över och koka upp.
  3. Stek grönsakerna snabbt på pallan, se till att de blir välstekta men inte för mjuka. Överför grönsakerna i kastrullen och låt vila en stund.
  4. (ifall du har en wokpanna kan du först steka köttet, sen grönsakerna och sist hälla såsen över allt och koka upp blandningen kort)
  5. Servera med till exempel kokt ris.
Strimlor och tärningar

“Hos oss görs strimlor och tärningar alltid av finländskt kött som inte varit nedfryst vid något tillfälle. Vi tillsätter inte heller något vatten. Och visst bryns de vackert och klumpar inte heller ihop sig i stekpannan.”

Kai, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer