Ruohosipuli-jogurttikastike lihalle ja salaatille
1
5min työaika + 5min kokonaisaika
Helppo
Ruohosipuli-jogurttikastike on raikas kastike, joka sopii lihalle tai salaatille. Kastikkeen voi tarjota heti sekoituksen jälkeen. Maku kuitenkin paranee, jos kastike saa rauhoittua jääkaapissa tunnin tai pari ennen tarjoilua. Testaa meillä Snellmanilla hyväksi havaittu resepti!
Ainekset
Ruohosipuli-jogurttikastike lihalle ja salaatille
- 2 dl maustamatonta jogurttia
- 1 kpl valkosipulin kynttä murskattuna
- 1 kpl ripaus mustapippuria
- 1 tl timjamia
- 1 dl ruohosipulia
- 4 rkl sitruunanmehua
- 1 rkl hunajaa
Ohje
Sekoita kastikkeen ainekset. Valmis tarjoiltavaksi heti mutta maku paranee jos kastike saa olla jääkaapissa jonkun tunnin.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 380 g | |
---|---|---|
Energia | 228 kJ / 54 kcal | 866 kJ / 206 kcal |
Rasva | 1.3 g | 5 g |
- josta tyydyttynyttä | 0.8 g | 3.2 g |
Hiilihydraatit | 7.3 g | 27.9 g |
- josta sokereita | 7.1 g | 26.8 g |
Proteiini | 3 g | 11 g |
Ravintokuitu | 0.8 g | 3 g |
Suola | 0.1 g | 0.4 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.