Entrecote helpolla balsamietikkakastikkeella

Entrecote helpolla balsamietikkakastikkeella

Entrecote on yksi mehevän lihan ystävien kestosuosikeista. Välikyljyksenäkin tunnettu entrecote toimii erinomaisesti myös pihveinä, jotka valmistuvat nopeasti ja pysyvät lihan rasvaisuuden vuoksi paistettaessa sopivan mehevinä. Tämän ohjeen entrecote saa rinnalleen hunajaisen balsmietikkakastikkeen. Tässä reseptissä pihvit leikataan Snellmanin naudan entrecote pihvifileestä, jonka valmistuksessa käytämme aina 100% gm-vapaata suomalaista lihaa omilta perhetiloiltame.

Meillä Snellmanilla hyväksi todettu entrecoteresepti, ole hyvä!

5

Ainekset

  • 1000 g Snellmanin Naudan entrecoté pihvifilee
  • oliiviöljyä, suolaa, pippuria mausteeksi
Helppo balsamietikkakastike:
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl hyvälaatuista balsamietikkaa
  • 1 tl härkälientä
  • 0.5 tl suolaa
  • 2 murskattuja valkosipulinkynttä
  • 2 tl kuivattua timjamia
  • pilkottua tuoretta persiljaa koristeluun

Entrecote helpolla balsamietikkakastikkeella — Ohje

  1. Liha: Ota entrecote pihvifilee paketista ja kuivaa talouspaperilla.
  2. Leikkaa entrecote 2-3 cm viipaleiksi. Huomaa, että leikkaus kannattaa tehdä lihassyitä vastaan ja käyttää terävää veistä, joka leikkaa syyt poikki, sen sijaan että liukuisi niitä pitkin.
  3. Laita pihvit leikkuulaudalle tai lautaselle. Riputtele pihveille oliiviöljyä, suolaa, pippuria ja hiero mausteet pintaan.
  4. Anna lihan seisoa 15 minuuttia huoneenlämmössä ennen paistamista.
  5. Kuumenna paistinpannu ja paista pihvejä 2-3 minuuttia molemmin puolin saadaksesi medium-kypsiä pihvejä. Paistamiseen et tarvikse erikseen öljyä pihvien öljypinnan vuoksi, mutta voit halutessasi käyttää maun vuoksi pienen palan voita paistamisen loppuvaiheessa.
  6. Kastike: Lisää kaikki ainekset kattilaan, sekoita ja anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä pari minuuttia. Kaada kastike lihojen päälle paistinpannuun. Ravistele paistinpannua, jotta kastike ja paistamisen tuloksena syntyneet maut sekoittuvat. Lisää vähän tuoretta persiljaa ja tarjoile esimerkiksi uunissa kypsennettyjen hiukan suolattujen ja pippuroitujen rosamundaperunoiden ja porkkanoiden kera.
Fileet ja paistit

“Nämä meidän fileet ja paistit on suomalaista lihaa parhaimmillaan. Gm-vapaa liha tulee suoraan perhetiloilta tänne Pietarsaareen, missä se leikataan käsin. Ja vaihtoehtojakin löytyy moneen makuun.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä