Siirry sisältöön
Entrecote helpolla balsamietikkamausteliemellä

Entrecote helpolla balsamietikkamausteliemellä

Naudan entrecoté pihvifilee n. 1 kg

5

45min kokonaisaika

Keskitaso

Entrecote on yksi mehevän lihan ystävien kestosuosikeista. Välikyljyksenäkin tunnettu entrecote toimii erinomaisesti myös pihveinä, jotka valmistuvat nopeasti ja pysyvät lihan rasvaisuuden vuoksi paistettaessa sopivan mehevinä. Tämän ohjeen entrecote saa rinnalleen hunajaisen balsamietikkamausteliemen. Tässä reseptissä pihvit leikataan Snellmanin naudan entrecote pihvifileestä, jonka valmistuksessa käytämme aina 100% gm-vapaata suomalaista lihaa omilta perhetiloiltame. Meillä Snellmanilla hyväksi todettu entrecoteresepti, ole hyvä!

Ainekset

Entrecote balsamietikkamausteliemellä
Helppo balsamietikkamausteliemi
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl balsamiviinietiikkaa
  • 1 tl härkälientä
  • 0.5 tl suolaa
  • 2 kpl valkosipulin kynttä murskattuna
  • 2 tl kuivattua timjamia
  • 0.5 dl silputtua tuoretta persiljaa

Ohje

Liha

Ota entrecote pihvifilee paketista ja kuivaa talouspaperilla.

Leikkaa entrecote 2-3 cm viipaleiksi.

Laita pihvit leikkuulaudalle tai lautaselle. Riputtele pihveille oliiviöljyä, suolaa, pippuria ja hiero mausteet pintaan.

Anna lihan seisoa 15 minuuttia huoneenlämmössä ennen paistamista.

Kuumenna paistinpannu ja paista pihvejä 2-3 minuuttia molemmin puolin saadaksesi medium-kypsiä pihvejä.

Balsamietikkamausteliemi:

Lisää kaikki ainekset kattilaan, sekoita ja anna liemen hautua miedolla lämmöllä pari minuuttia. Kaada lihojen päälle paistinpannuun.

Ravistele paistinpannua, jotta liemi ja paistamisen tuloksena syntyneet maut sekoittuvat.

Lisää vähän tuoretta persiljaa ja tarjoile esimerkiksi uunissa kypsennettyjen hiukan suolattujen ja pippuroitujen rosamundaperunoiden ja porkkanoiden kera.

Vinkki!

Huomaa, että lihan leikkaus kannattaa tehdä lihassyitä vastaan ja käyttää terävää veistä, joka leikkaa syyt poikki, sen sijaan että liukuisi niitä pitkin.

Paistamiseen et tarvitse erikseen öljyä pihvien öljypinnan vuoksi, mutta voit halutessasi käyttää maun vuoksi pienen palan voita paistamisen loppuvaiheessa.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 210 g
Energia 1057 kJ / 254 kcal 2220 kJ / 533 kcal
Rasva 18 g 37.8 g
- josta tyydyttynyttä 7.8 g 16.3 g
Hiilihydraatit 4 g 8.3 g
- josta sokereita 3.2 g 6.7 g
Proteiini 19 g 41 g
Ravintokuitu 0.5 g 1 g
Suola 1.1 g 2.4 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle