Nakkikastike

Nakkikastike

Nakkikastike on arkiruokaa parhaimmillaan. Varsinkin kun se on tehty Herra Snellmanin Kunnon nakkimakkaroista.

Tässä ohjeessa nakkien kastikkeeksi tehdään perinteinen ruskea kastike. Aikaa siihen menee alle puoli tuntia. Herra Snellmanin resepti, olkaa hyvät!

4 25 min

Ainekset

  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 pkt Kunnon nakkimakkaraa
  • 1 sipuli
  • 30 g voita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 8 dl vettä
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1 ripaus valkopippuria
  • 1 ripaus mustapippurirouhetta
  • 2 rkl sinappia
  • 4 rkl ketsuppia

Nakkikastike — Ohje

  1. Pilko sipuli. Ruskista sipuli ja paloitelut nakit voissa ja siirrä ne sivuun odottamaan.
  2. Ruskista jauhot voissa. Lisää vettä vähitellen sekoittaen, kunnes kastike on sopivan paksuista.
  3. Mausta kastike, lisää paloitellut nakit ja anna muhia vielä hetken.
  4. Tarjoa nakkikastike keitettyjen perunoiden tai muusin ja vihersalaatin kera.

Vinkki!

Kokeile vaihteeksi tehdä nakeista myös herkullinen nakkistroganoff!

Kunnon nakit

“Meidän Kunnon nakkien salaisuus on siinä, että niissä on enemmän lihaa ja vähemmän lisäaineita. Ja tietenkin se, että me ei koskaan käytetä koneellisesti eroteltua lihaa, kamaraa eli siannahkaa, lisättyä fosfaattia tai natriumglutamaattia. Hyvän nakin tunnistaa, kun sellaista maistaa ja juuri näin se on Kunnon nakkienkin kohdalla.”

Tore, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit