Pikainen possu piccata
30min
2
Helppo
Ainekset
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun lehtipihvi ulkofileestä 2 kpl 240 g
- 3 kpl banaanisalottisipuli
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 100 g säilöttyjä pepperoni-paprikoita (valmiiksi viipaloitu)
- 1 dl vettä
- 25 g voita
- 0.5 tl suolaa
- 0.3 tl rouhittua mustapippuria
- 1 kpl ruukkua lehtipersiljaa
- 35 g saksanpähkinää
- 1 tl öljyä
- 1 tl valkoviinietikkaa
- 1 rkl öljyä paistamiseen
- 1 dl pepperoni-paprikoiden lientä
Ohje
Kuori kaikki sipulit. Viipaloi valkosipulinkynnet ja suikaloi salottisipulit pituussuunnassa. Hienonna puolet lehtipersiljasta ja säästä loput annosten viimeistelyyn. Rouhi saksanpähkinät kevyesti.
Lämmitä pannulla hieman öljyä. Lisää sipulit ja paprikat. Kypsennä kunnes sipulit pehmenevät ja saavat väriä, noin 5-8 minuuttia. Lisää pannulle 1 dl paprikoiden lientä sekä 1dl vettä ja keitä kasaan muutama minuutti. Lisää voi, suola ja pippuri. Hauduta kevyesti poreillen vielä n. 5 min, kunnes kastike hieman saostuu. Lisää hienonnettu lehtipersilja.
Paista pihvit erillisellä pannulla pienessä määrässä öljyä. Kun pihvit ovat kypsät, kaada kastike niiden päälle ja tarjoile ruoka suoraan pannulta.
Sekoita pienessä kulhossa loput lehtipersiljasta, rouhitut saksanpähkinät ja 1 tl öljyä sekä 1 tl etikkaa. Lisää persilja-pähkinäsalaatti pihvien ja kastikkeen päälle.
Voit nauttia pihvien kanssa esimerkiksi paahdettuja lohkoperunoita, perunamuussia tai riisiä.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 250 g | |
---|---|---|
Energia | 854 kJ / 205 kcal | 2135 kJ / 514 kcal |
Rasva | 14.2 g | 35.5 g |
- josta tyydyttynyttä | 4 g | 9.9 g |
Hiilihydraatit | 5.5 g | 13.7 g |
- josta sokereita | 2.3 g | 5.7 g |
Proteiini | 13 g | 32 g |
Ravintokuitu | 2.7 g | 6.8 g |
Suola | 2 g | 5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.