
Tomaattinen lihapata
45min (josta aktiivista 20min)
6
Helppo
Ainekset
- 1 kpl Snellman Naudan paistisuikale 400 g
- 1 kpl isoa punasipulia
- 2 kpl isoa sipulia
- 3 kpl valkosipulinkynttä
- 2 kpl isoa porkkanaa
- 1 kpl tölkki kuorittuja tomaatteja (n. 400 g)
- 4 dl vettä
- 1 kpl lihaliemikuutiota
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 1 dl mustia kivettömiä oliiveja
- 1 kpl tölkki punaisia linssejä (á 380 g/230 g)
- 1 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 2 rkl öljyä
Lisäksi
- 3 dl täysjyväriisiä
- 8 dl vettä
- 0.5 tl suolaa
Ohje
-
Suikaloi tai kuutioi 2 isoa keltasipulia 1 iso punasipuli ja valkosipulinkynttä.
-
Kuori ja viipaloi 2 isoa porkkanaa.
-
Kuumenna kattilassa 1 rkl öljyä. Lisää sipulit sekä porkkanat ja kypsennä 5–7 min. Ota kasvikset hetkeksi pois kattilasta.
-
Lisää hieman öljyä ja ruskista naudan paistisuikaleet. Lisää sitten kasvikset takaisin kattilaan.
-
Lisää 1 tölkki säilyketomaatteja. Halutessasi voi leikata tomaatteja pienemmäksi. Lisää 4 dl lihalientä (huuhdo tomaattitölkki liemellä), 2 rkl tomaattipyrettä, 2 laakerinlehteä ja 1 tl suolaa sekä 0,5 tl pippuria. Hauduta miedolla lämmöllä n. 20 min.
-
Kypsennä riisi. Kiehauta vesi ja lisää riisi sekä suola. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt. Sekoita riisiä silloin tällöin kypsennyksen aikana.
-
Lisää purkillinen kypsiä, huuhdeltuja linssejä (400 g) sekä 1 dl mustia oliiveja viipaleina ja hauduta vielä 5 minuuttia.
-
Viimeistele valmis pata basilikalla ja tarjoile riisin kanssa.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 500 g | |
---|---|---|
Energia | 327 kJ / 78 kcal | 1633 kJ / 388 kcal |
Rasva | 2 g | 9.8 g |
- josta tyydyttynyttä | 0.4 g | 1.9 g |
Hiilihydraatit | 9.6 g | 47.8 g |
- josta sokereita | 1.7 g | 8.7 g |
Proteiini | 5 g | 23 g |
Ravintokuitu | 1.4 g | 6.8 g |
Suola | 0.6 g | 3.1 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.